Sport

VIFs nye måltyv: – Jeg tenker kun på det som er her og nå

Mayron George er hentet inn på lån for å bidra med mål i VIF. Men om han skulle bli en hit under Ronny Deila, er sjansene små for at fansen får se ham på Valle neste sesong.

VALLE (Dagsavisen): Den 25 år gamle spissen fra Costa Rica er leid inn fra danske Midtjylland ut sesongen. Overgangen ble offentliggjort i helgen. Kanskje får han sin debut allerede mot Strømsgodset søndag, hvis alt av papirarbeid er i orden. Men sportssjef Jørgen Ingebrigtsen innrømmer at det kan bli vanskelig å beholde spissen hvis han slår til i VIF.

– Vi har egentlig ikke diskutert et eventuelt kjøp. Men jeg vil anta, hvis vi skulle ha et ønske om å kjøpe ham, at han blir for dyr. Midtjylland opererer på en annen økonomisk hylle enn det vi gjør. Jeg tror derfor ikke at vi vil ha noen mulighet til å kjøpe ham. Og det er ingen opsjon på kjøp i avtalen, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Mayron George etter onsdagens trening. 

Les også: Reddet ett poeng for VIF

Spisskompetanse

Han gleder seg uansett over å ha George på plass.

– Mayron har en litt annen kompetanse enn det vi hadde fra før av. Han er en spiller med veldig stor fart, og han er et «beist» i begge bokser.

Spissen gleder seg til å ta fatt på oppgaven som venter.

– Jeg har hatt fine dager her så langt. Nå venter jeg bare på at papirarbeidet skal gå i orden, så kan jeg forhåpentligvis være med til helgen. Jeg er skikkelig sulten på å spille, sier George til Dagsavisen.

– Hvilke kvaliteter har du?

– Ligaen vil få se hva jeg kan gjøre. Jeg har planer om å markere meg fra første spark på ballen, sier han smilende.

– Kan du bli i VIF også neste sesong, hvis ting går bra her?

– Jeg tenker kun på det som er her og nå. Jeg liker prosjektet her, og jeg håper å bidra. Vi får se hva som skjer, sier 25-åringen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Jakter Ejuke-erstatter

Jørgen Ingebrigtsen er klar på at Vålerenga kan gjøre noe mer på spillermarkedet mens overgangsvinduet er åpent. Chidera Ejuke forsvant til nederlandsk fotball i sommer, og VIF har fortsatt øynene åpne i jakten på en erstatter.

– Vi ser etter en kantspiller. Men det er fire parter som må bli enige. Vi, den andre klubben, spilleren og spillerens agent. Vi har foreløpig ikke funnet den rette brikken. Den vi eventuelt skal ha inn, må være så god at han forsterker laget vårt i den posisjonen. Slike spillere vokser ikke på trær. Det kan godt hende at vi går hele veien ut vinduet hvis vi ikke finner den rette, sier VIFs sportssjef.

Ellers har Ingebrigtsen lite å melde på spillerfronten. Niklas Gunnarsson trener for tiden med VIF, men skal ikke være aktuell.

– Ronny har sagt at Niklas kan trene med oss, noe som passer bra siden Jonatan Tollås er ute med skade. Men vi har ikke diskutert noe mer enn det, sier Ingebrigtsen.

---

Mayron George

  • Født: 23. oktober 1993 i Puerto Limón, Costa Rica
  • Posisjon: Spiss
  • Klubb: FC Midtjylland (Danmark)
  • Tidligere klubber: Lyngby (Danmark), Randers (Danmark), Hobro (Danmark), OFI Crete (Hellas) og Limón (Costa Rica).
  • Kilde: VIF

---

Mer fra Dagsavisen