VIFs nye assistenttrener har hatt mange oppgjør med VIF

Kenneth Dokken blir ny assistenttrener i Vålerenga. Han kommer fra jobben som hovedtrener i Notodden.

Torsdag ble det kjent at Dokken er ansatt i VIF-systemet som Dag-Eilev Fagermos nye assistent.

Han har lang trenererfaring og har spilt mye både i Eliteserien og har U-landskamper for Norge, skriver VIF på sine hjemmesider.

Nå har han vært hovedtrener i Notodden i åtte år og han kjenner Fagermo godt. Det var sistnevnte som ville ha med Dokken.

Avtalen ble signert dagen etter at VIF ble enige med Haakon Lunov om å avslutte samarbeidet.

– Jeg synes det er smigrende når en sånn trenerkapasitet (Fagermo) på vegne av en så stor klubb som Vålerenga tar kontakt. Det passet veldig godt inn i hva jeg ønsket å gjøre nå: Å komme inn i en klubb med rikt team med bredt kompetansespekter, og i en klubb jeg føler er på vei opp og fram. Vi skal spille en spillestil som er veldig kjent for meg. Summen av alt gjorde valget veldig enkelt, sier Dokken til VIF.no.

Les også: Hvem blir førstekeeper i VIF?

– Fagermo har jeg spilt under både i Odd og i Strømsgodset, og senere har vi vært trenere i samme region i mange år. Han vært en god samtalepartner hele veien. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i Vålerenga sammen en trener jeg kjenner godt, sier Dokken.

Dokken har også minneverdige oppgjør mot VIF.

- Jeg var med å tape cupfinalen mot Vålerenga i 1997, jeg tapte semifinalen i 2008 der vi ble rundspilt. Men best og varmest husker jeg en kamp mellom Nardo og Vålerenga på Rosenborg i 1993, når jeg sto sammen med Apeberget sammen med Morten «Tøffen» Bredesen og Anders Krystad og gjengen. Det var kjempemoro!, sier han.

Vålerenga reiser på treningsleir til Marbella der de spiller første treningskamp mot Lokomotiv Moskva tirsdag i neste uke.