VIFs mål er cupfinale, neste hinder i kveld

Mens Vålerengas menn er ute av cupen, kan jentene sørge for VIF-farger i en finale. Men da må Avaldsnes slås i kveldens kvartfinale på Intility.

Mens frustrasjonen var stor da Ronny Deilas menn røk uit av cupen mot Bærum før sommerferien, er entusiasmen stor i damelaget som fortsatt har en cupfinale innen rekkevidde.

Og onsdagens kvartfinale mot Avaldsnes blir en reprise av cupfinalen fra 2017.

Ajara Njoya er av FIFA blitt nominert til "årets mål" fra VM i sommer. Det har gitt den kamerunske spissen ny inspirasjon.

Og Dejana Stefanovic møter sine tidligere lagvenninner i kveldens prestisjemøte. Det blir årets første hjemmekamp i cupen for VIFs del.

Vålerenga har tatt seg til kvartfinalen etter å ha beseiret henholdsvis Raufoss (6-0) og Fortuna Ålesund (3-1), begge på bortebane.

Avaldsnes slo på sin side Bryne 2-0, før de så slo ut et sterkt Klepp-lag 2-1 i forrige runde.

Trener Monica Knudsen ser bare muligheter.

– Vi spiller om semifinale og en mulighet til å komme til cupfinalen, hvilket er noe av det morsomste man kan oppleve. Jeg er heldig som har fått være med på å vinne både som spiller og trener, og tar gjerne en til, sier Monica Knudsen til klubbens hjemmeside.

Avaldsnes har slitt i serien i år og ligger nede på en tiendeplass. Vålerenga ser bare oppover og etter kveldens kvartfinale venter Lyn i prestisjeoppgjør i serien kommende søndag. Den kampen er flyttet til Grefsen stadion.

Kvartfinalene i cupen onsdag:

17.00: Røa – Arna-Bjørnar

18.00:  Kolbotn – LSK Kvinner, Trondheims-Ørn – Sandviken, Vålerenga – Avaldsnes.