Sport

VIF-vikar Lunov etter utklassingen: - Det bør bli meg

(Vålerenga - Ull/Kisa 7-0). Vålerenga valset over Ull/Kisa og på sidelinja sto et par hundre mennesker som hadde et felles spørsmål: Hvem skal trene dette laget?

Bilde 1 av 4

VALLE (Dagsavisen): – Vi skal holde tidsplanen, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i pausen av kampen til Dagsavisen.

Og tidsplanen er fredag kveld. Klokka 18.45 fredag går flyet med hele troppen til Portugal.

Ingebrigtsen fulgte treningskampen mot Ull/Kisa, som ble en ren overkjørsel fra Vålerengas side.

Enkleste løsning

Vikarierende hovedtrener Haakon Lunov kunne smile bredt etter målfesten og var igjen malmklar om hvordan han synes klubben bør løse floken.

– Ja, de bør velge meg, sier Haakon Lunov, som synes årsakene er åpenbare.

– Vi som er her nå kjenner spillergruppa og kan trykke på de riktige knappene bedre enn om et helt nytt regime skulle komme inn nå, sier Lunov til Dagsavisen.

Trykker på de rette knappene

Han peker på torsdagens kamp for å utdype noe av det han mener.

– Vi får til veldig mye av det vi har trent på. og spillerne slipper seg ikke ned selv om vi får en veldig positiv scoreline. Da kan man begynne å slurve, drible for mye og ta sjanser, men her var de profesjonelle helt inn, sier Lunov, som fikk se laget lede 3-0 til pause, mens utklassingen bare fortsatte etter hvilen i det relativt kjølige været utendørs på Valle.

Deyver Vega leverte dagens knallperle i krysset fra 23 meter, mens den nye mannen i A-troppen, Brede Sandmoen, puttet to scoringer i den omgangen han spilte.

– Ungutta leverer veldig mye positivt også. Vi vet vi har potensialet her, sier Lunov.

Ett døgn igjen

Men han synes å være omtrent like spent som omgivelsene på hva som skjer det neste døgnet.

– Det er kanskje et ledig sete på flyet i morgen. Jeg vet ikke. Nå har vi i trenerteamet fullført dette prosjektet, så får klubben kommunisere hva som forventes av oss videre. Vi får se i morgen (fredag), avslutter Lunov.

Leder han laget mot svenske Häcken i Algarve Cup søndag kveld?

Det har vært mange spekulasjoner rundt VIFs mange trenernavn, noen av dem var til og med tilstede torsdag. KFUMs trenerduo Jørgen Isnes og Daniel Fredheim Holm var der for å "følge med" som dem sa, mens Grorud-trener Eirik Kjønø det samme. Han måtte reise videre i pausen.

Sistnevnte skal lede Grorud i fredagens treningskamp mot Stabæk, mens KFUM-duoen skal møte Fredrikstad i treningskamp lørdag. Noen flytur til Portugal ligger ikke i planene...

Ser til Skottland?

Ryktebørsen toppes fortsatt av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, men Telemarksavisa skriver torsdag kveld at han skal reise med Odd til La Manga på søndag. Og fredag ettermiddag skal han lede Odd i treningskamp mot Notodden i Bø-hallen.

– Jeg er trener i Odd, og det er ikke noe mer om Vålerenga. Vi er ferdige med det nå, vel, sa han til TA.

Tidligere Deila-assistent i Celtic, John Collins er også hyppig nevnt i sosiale medier. Men 51-åringen har ikke vært hovedtrener siden han hadde en belgisk klubb i 2008 og forlot Celtic samtidig som Deila i 2016. Den tidligere landslagsspilleren for Skottland er mye brukt som ekspert i skotsk radio og tv.

Jørgen Ingebrigtsen kommenterer som vanlig ingen navn:

- Er Haakon Lunov fortsatt en kandidat?

- Vi holder tidsfristen fredag. Men det er positivt at det er så mye interesse og engasjement rundt dette, sier han.

PS: Torsdag ble tidligere VIF-spiller Sander Berge klar for Sheffield United. Det kan bety kanskje 20 millioner kroner inn for Vålerenga. Men kilder hevder at det spiller ingen rolle i jakten på den nye treneren.

KAMPFAKTA

Treningskamp menn fredag:

Vålerenga - Ull/Kisa 7-0 (3-0)

Valle kunstgress2: Ca. 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Peter Michael (2), 2-0 Bård Finne (15), 3-0 Felix Horn Myhre (27), 4-0 Brede Sandmoen (49), 5-0 Deyver Vega (77), 6-0 selvmål (80), 7-0 Brede Sandmoen (89).

Mer fra Dagsavisen