Sport

VIF utelukker ikke ny signering

Vålerenga-trener Ronny Deila mener at Vålerenga har nok talent i klubben til å fylle spissplassen.

VALLE (Dagsavisen): Sommerferien er over og Vålerenga-gutta er tilbake på trening. I solsteika på Intility Arena forbereder de seg på høstsesongen. Den starter de uten toppscoreren Chidera Ejuke, som nylig ble solgt til den nederlandske klubben Heerenveen. Likevel stresser ikke VIF-trener Ronny Deila med å erstatte den 21 år gamle spissen.

– Vi leiter jo litt, men først og fremst er det de spillerne her som skal dra lasset. Det er de som har vært med på å skape ting de óg, så det er kulturen som bærer det, sier Deila til Dagsavisen etter torsdagens trening.

Deila er klar på at VIF er en klubb med «masse talent», og er ikke bekymret for spissplassen mot høstsesongen, men innrømmer likevel at de holder øynene åpne.

– Vi har masse talent her, og andre gode spillere som kan gå inn å fylle den rollen, men selvfølgelig leiter vi litt etter en som kan gi oss ekstra ferdigheter i høstsesongen, fortsetter han, og bekrefter at det foreløpig ikke er noen signeringer på gang for klubben.

Les også: Vålerenga selger Ejuke til Heerenveen

Vil til Europa

Målsettingen til Vålerenga har vært klar gjennom hele sesongen, de vil til Europa i 2020, noe som kan bli en tøff, men ikke umulig oppgave for Oslo-laget. Foreløpig ligger det på femteplass på tabellen med 29 poeng, ni poeng bak Molde som topper.

– Målsettingen er den samme. Vi ønsker å være i Europa i 2020 og da må vi bli blant de tre, kanskje fire beste, og det blir en tøff målsetting, men vi har trua på at vi kan klare det, forteller treneren.

Til tross for at både Jonatan Tollås Nation og Adam Larsen Kwarasey fortsatt er ute med skade, var det også gode nyheter på torsdagens trening. Deyver Vega var tilbake.

– Vega er på vei tilbake, han trente i dag og det ser veldig bra ut. Det er mulig at han blir klar til seriestart, bekrefter Deila.

Verre er det derimot for Tollås Nation, som pådro seg en skade på tampen av vårsesongen.

– Det er ingen stor framgang med Jonatan, så det er litt trist. Vi håper å finne ut av hva som trengs å gjøres, men han blir ikke klar til høstsesongen, fortsetter Deila.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ny spiller

Til tross for få nysigneringer, har det kommet inn en ny spiller, nemlig det unge talentet Odin Thiago Holm på bare 15 år. Han er ansett som et av de største talentene i landet i sin aldersgruppe, og han har hatt sine første treninger med A-laget denne uka. Deila er imponert.

– Han er kjempespennende. Det er klart at han er jo fortsatt veldig ung og trenger å tilpasse seg, men det er en spiller vi kommer til å få mye glede av, sier han og utelukker ikke muligheten for spilletid for unggutten allerede i kommende sesong.

– Nå skal han trene med A-laget og bli kjent med klubb og by, så får vi se da ut ifra prestasjonene om det blir noe spilletid allerede nå, avslutter Deila.

Vålerenga spiller treningskamp mot Sarpsborg 08 på lørdag. Høstsesongen starter søndag 4. august der VIF tar imot Kristiansund.

Les også: Dette laget scorer mest i Norge (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen