Sport

VIF-trening med handicap

Men er det egentlig noen VIF-krise? Vi dro på gårsdagens trening for å se etter tegn.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Legg merke til Mohammed Abu nede i venstre bildekant. Han hopper imponerende høyt og med stor kraft selv med en stropp festet rundt livet. Fjorårets mest geniale VIF-signering er blitt symbolet på det som nå er blitt en gedigen sportslig nedtur.

Men søndag kveld kommer Rosenborg til Intility, og laget som fredag fikk vite motstanderne i Europaligaen, bør slå Vålerenga for å leve i håpet om at de kan kvalifisere seg for Europa også neste år. Det var den målsettingen Vålerenga hadde også.

Ingen overraskelser- Ut fra dette bildet kan spesielt interesserte plukke ut VIFs sannsynlige startellever mot Rosenborg....

Ingen overraskelser- Ut fra dette bildet kan spesielt interesserte plukke ut VIFs sannsynlige startellever mot Rosenborg ...

Strikkhopp uten ball

Har de gitt opp? Tilsynelatende ikke. Fysioterapeut Petter Øren leder oppvarmingen og øvelsen med alle gummistrikkene. Trening med handicap. Har ikke Vålerenga nok av det med all den negative støyen de er omgitt av.

To og to, som bytter om på å få belastningen. Instruksjonene skjer på engelsk.

Og det er ikke mye støy som omgir dem her inne. På tribunene er vi cirka 30, flest av dem elever fra Valle Hovin videregående skole. Ingen medier, unntatt undertegnede. Ikke engang VIF-TV er på plass ... Joda, Eurosport var her torsdag.

Men alle vet at Vålerenga burde vært en større nasjonal snakkis enn de er når de igjen styrer mot en 7. plass.

Les også: Vålerengas nykommer må fortsatt vente på debuten (DA+)

Tok ut laget

Neste øvelse: En-touch-pasninger med konstant bevegelse med mye større avstander enn en vanlig firkant. Ordre: Tempoet skal opp, pasningene skal være harde.

Det er 20 utespillere i aksjon pluss de tre keeperne. Kristoffer Klaesson er fortsatt førstevalget, men Adam Larsen Kwarasey er såpass tilbake i trening at han står for det såkalte annetlaget. Og til og med evigunge Arild Rønsen er inne på feltet som hjelpemann for keepertrenerne igjen. Et godt tegn?

Neste økt: Ti mot ti på forminsket bane. Vi får den forventede startelleveren mot Rosenborg. Magnus Lekven og Mohammed Abu i rollene som midtbaneankere. Det som fungerte så fint i fjor. Men som slet tungt på Aspmyra (0-4).

En av årets kamper

Fjorårets oppgjør Vålerenga – Rosenborg var isolert sett kanskje den beste kampen som ble spilt mellom to norske lag i 2019. Rosenborg vant 3–2 etter scoring av Issam Jebali på overtid. Seieren bidro til at Rosenborg ble seriemestere.

Neste øvelse: Spill 11 mot 11. Kristoffer Klaesson i mål, en helt forventet førsteellever foran ham. Det betyr Johan Lædre Bjørdal og Pierre Kanstrup som stoppere. Mayron George Clayton tar jobben på topp. Mathias Vilhjalmson bak ham. Ousmane Camara må fortsett vente på spilletillatelse.

Les også: Lagerbäck om Vålerengas U21-håp: – De må takle den mentale testen (DA+)

Corner er ikke mål

Ronny Deila dømmer og veileder. Tempo er stikkord. Bård Finne scorer og får applaus fra medspillere og trenere. Motstanderen har mange av spillerne som har feid gjennom 3. divisjon i år som Norges mestscorende lag i de fire øverste divisjonene.

En drøy halvtimes ganske intens spill. Slutt?

Assistenttrener Johannes Moesgaard innkaller til dødballøkt. Cornere fra venstre og høyre fra henholdsvis Bård Finne og Aron Dønnum. Deila står midt i feltet og roper. Kamp om andreballene. Hemmelige trekk? Se selv i morgen kveld!

Spillerne er tørste og slitne. Krise? Det er det bare andre som snakker om.

Med nytt tap kan fire lag passere VIF søndag kveld. I verste fall kan de ligge på tiendeplass. Med seier er det kamp om Europa igjen. Er vi ved vippepunktet?

Les også: Han spilte med Liverpool-stjernen da han var yngre. VIFs nykommer håper én dag å nå like langt (DA+)

Mer fra Dagsavisen