Sport

VIF trenger en erstatter

Simen Juklerød (24) er solgt fra Vålerenga til belgiske Royal Antwerp. VIF vurderer nå om det skal kjøpes inn en ny spiller i sommervinduet.

– Det er et godt spørsmål. Vi har ikke helt tatt stilling til det ennå. Det (å kjøpe en erstatter for Juklerød) er noe vi kommer til å diskutere i løpet av de neste dagene, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i VIF til Dagsavisen.

Én mulighet er å hente Aron Dønnum (20) tilbake. Han er på lån hos HamKam i 1. divisjon.

– Aron har hatt en bra utvikling på Hamar, sier Ingebrigtsen, som legger til at en anbefaling fra spillerutvikler Igor Aase vil kunne påvirke valget.

– Igor har fulgt Arons utvikling tett, sier VIFs sportslige leder.

Les også: Juklerød solgt til belgisk fotball

Skal ha inn en

Dagsavisen snakket med Ingebrigtsen om overgangsvinduet også før Juklerød-avtalen ble offentliggjort tirsdag ettermiddag. Tirsdag formiddag sa han at Vålerenga hele tida ser etter forsterkninger, men at man ønsker å ha 24 spillere i stallen. Skal en spiller kjøpes inn, må med andre ord en spiller ut.

– Nå som salget av Juklerød er i boks, har vel ting endret seg?

– Vi ønsker dobbel dekning på alle plasser. Det åpner seg en plass nå. Vi skal forsøke å erstatte Simen så godt vi kan, så får de neste dagene vise hva vi går for, sier Ingebrigtsen.

Han gleder seg over at kantspiller Juklerød får muligheten på toppnivå i Belgia.

– Vi er veldig stolt over at Simen går til Antwerp. Vi ønsker å utvikle spillere, og Belgia er et bra nivå å gå til. Simen har vært her i to og et halvt år etter overgangen fra Bærum, og de skal ha mye av æren for utviklingen hans. Resten skal trenerteamet vårt ha, men mest av alt ham selv. Han er den tredje lokale gutten vi selger på relativt kort tid, sier Ingebrigtsen, og viser til Sander Berge (Genk) og Ghayas Zahid (APOEL).

Gleder seg

Selv er Juklerød, som scoret ni mål på 63 kamper i VIF, godt fornøyd med overgangen.

– Forventningene mine til Royal Antwerp er positive. Jeg har blitt godt tatt imot. Det er litt skummelt å dra til et nytt land helt alene, men når muligheten kom opp, så kunne jeg ikke si nei. Jeg har hatt en fin tid i Vålerenga, og vil takke alle som har hjulpet meg til å bli en bedre spiller, sier Juklerød til VIFs eget nettsted.

Før Juklerød-overgangen ble bekreftet tirsdag formiddag, snakket Dagsavisen også med Klanen-talsmann Erling Rostvåg om VIF-fansens syn på sommervinduet:

– Det er selvfølgelig kjempekult de gangene man får inn en bra spiller. Men skal VIF hente noen nå, blir det enten et «røverkjøp» eller et talent. Noe mer finnes det ikke penger til, sa han.

– Må fort selge noen

– Skal man ha inn en klar forsterkning, blir man fort nødt til å selge en profil. Det kan være en spiller som Sam Johnson eller Felipe Carvalho. Det vet jeg ikke om er veien å gå.

Klanen-talsmannens oppfatning er at noen fans ønsker forsterkninger kjapt.

– Men de fleste er tålmodige. Vi har hatt noen fine opplevelser så langt i år. Nøkkelen er å finne stabiliteten. Det slet vi også med i fjor. Men det er bedre i år. Nå føler vi at VIF kan snu kamper igjen.

Mer fra Dagsavisen