Sport

VIF-treneren møter barndomskamerat på trenerbenken

Seriegullet er feiret ferdig og VIF-trener Jack Majgaard Jensen ønsker Brøndby velkommen til Oslo, klubben han vokste opp i.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): For første gang skal Vålerenga spille en 16-dels-finale i mesterligaen. Motstander Brøndby har vært der 17 ganger.

Men likevel mener Vålerengas danske trener at VIF har en god mulighet. Første kamp spilles på Intility torsdag kveld, returkampen går i neste uke i Danmark.

– Ja, jeg vet mye om Brøndby, gliser Jack Majgaard Jensen etter onsdagens VIF-trening i duskregnet på desembermørke Intility.

Oppvokst med treneren

– Det var den klubben jeg vokste opp med og spilte for som guttespiller. Og kvinnelagets trener, Per Nielsen, var en av mine mange kamerater der. Han er en legende i klubben og var lenge kaptein på herrelaget. Det er moro at vi nå møtes på denne måten, sier Majgaard Jensen til Dagsavisen.

Les også kommentar: Den perfekte avskjeden

Men det blir ikke veldig kameratslig under kampens gang. Vålerenga er ferske seriemestere og vil utnytte den selvtilliten mot et Brøndby-lag som kan være litt på vei ned.

– Historisk har de vært gode over lang tid i Danmark sammen med Fortuna Hjørring, men så internasjonal som fotballen nå er blitt har de mistet en del spillere og forynget laget sitt, sier Jensen, som selvsagt har studert de siste kampene deres på video.

Tapte toppkampene

Det er vinterpause i den danske ligaen nå, men i oktober hadde de stygge tap mot deres fremste rivaler om seriemesterskapet, 0-5 for serieleder HB Køge og 1-3 for Fortuna Hjørring.

Brøndby ligger på andreplass i serien, på samme poengsum som HB Køge. De kommer inn i mesterligaen nå som seedet lag uten å ha spilt kvalifisering, slik Vålerenga måtte.

– Det er likevel et lag vi skal ha en god sjanse til å slå, avslutter Jack Majgaard Jensen.

Danskene kom til Oslo onsdag, men har dårlige erfaringer herfra. To ganger har de røket ut for LSK Kvinner.

Fortsatt i seierssjokk

For Vålerenga kan det bli en historisk uke. Serietittelen tok de søndag, de kan legge et godt grunnlag for avansement i mesterligaen og søndag er det cupfinale mot LSK Kvinner på Ullevaal stadion.

Les også: Oppdraget utført for Spitse (+)

– Har dere feiret seriegullet ferdig, Dejana Stefanovic?

– Nei, jeg er fortsatt i sjokk, sier den serbiske landslagsspileren til Dagsavisen.

Og det virker som hun mener det.

Men VIF-treneren får jentene til å holde fokus. Onsdag terpet han på detaljer rundt innlegg, avslutninger og posisjonering.

– Vi er glade for det vi har fått til, men sesongen er ikke over, avslutter han.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen