Sport

VIF-trener Roy Johansen løfter blikket

Drømmen om NM-gull ble knust av Frisk, men Vålerenga-trener Roy Johansen har allerede begynt å planlegge for neste sesong. Der kan spesielt én faktor påvirke mye for VIF.

Søndag ble VIF slått ut av semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Frisk vant 4-3 etter forlengelse, noe som ga Asker-laget 4-2 sammenlagt i kamper i semifinaleserien (best av sju).

– Det oppleves selvfølgelig brutalt når sesongen ender så brått. Det er veldig tøft og frustrerende, men nå gjelder det å riste dette av seg. Vi må begynne å se mot neste år, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til Dagsavisen.

Les også: Gulldrømmen knust for VIF

Veien videre

Han legger ikke skjul på at spillerne lot seg prege av exiten.

– De er selvfølgelig skuffet. Vi mener vi hadde overtaket i fem av seks kamper i serien. Vi burde ha tatt Frisk. Men vi klarte ikke overliste Nicklas Dahlberg (keeper) på søndag, i tillegg til at Frisk var utrolig effektive, sier Johansen.

Han har et todelt syn på 2018/2019-sesongen. Den endte med seriegull, men også med exit i NM-semien.

– Vi er veldig fornøyd med serien og måten vi framsto på der. Vi kom inn i flytsonen og vant. Det var over forventning. I sluttspillet lyktes vi ikke mot Frisk. Det var symptomatisk for semifinaleserien at Frisk scoret på sitt første skudd i spilleforlengelsen (søndag), mens vi hadde sløst med sjansene før det, sier VIF-treneren.

Gulldrømmen er nå forbi for denne gang, men Johansen ser allerede mot nye mål.

– Noen av spillerne skal på samling med landslaget, resten får 14 dager fri. Så starter vi opp igjen med forberedelser etter det. I tillegg skal vi i gang med kontraktsforhandlinger. Vi ønsker å ha de fleste med videre, sier VIF-treneren.

Anstrengt økonomi

Han innrømmer at klubbøkonomien påvirker planleggingen.

– Budsjettet vil avgjøre mye, også på spillerfronten. Jeg regner med at vi får vite mer om rammene i løpet av kort tid. Vi er jo inne i en utfordrende situasjon for klubben, med begrensede muligheter for inntjening i påvente av at nye Jordal skal stå ferdig, påpeker treneren.

– Samtidig har vi i år vist at vi kan få til mye med lite. Og det er en entusiasme i og rundt klubben. Vi har et håp om å kjempe i toppen også neste år, sier Johansen.

Les også: Tok sin fjerde strake bøtte: – Ekstra deilig å slå Vålerenga (+)

Utfordringer til tross, VIF-treneren er klar på at motivasjonen er stor for fortsettelsen.

– Vi ønsker å ta steget helt opp til toppen. Det kommer, men det kan ta litt tid, kanskje to-tre år. Men til slutt er vi der, sier han.

I nærmeste framtid blir det en pust i bakken.

– Nå skal spillerne få puste litt, så skal vi samle ny motivasjon. Vi skal skape ny entusiasme. Jeg er veldig motivert for å bidra til det, forsikrer VIF-treneren.

PS. Frisk Asker møter Storhamar i NM-finalene etter at Hamar-laget slo Stavanger Oilers 3-1 i Stavanger mandag kveld.

Mer fra Dagsavisen