Nyheter

VIF tok aldri kontakt med Isnes om trenerjobben: - Som Oslo-gutt ville det naturligvis vært aktuelt

KFUM-trener Jørgen Isnes tror han hadde passet bra som trener i VIF, men har samtidig stor tro på Dag-Eilev Fagermo ved roret.

Jørgen Isnes har hatt stor suksess som hovedtrener i KFUM. I sin andre sesong tok han Ekeberg-klubben opp i 1. divisjon, og på første forsøk tok han klubben til eliteseriekvaliken.

Da det ble klart at Ronny Deila forlot Vålerenga tidligere i vinter var navnet hans ett som ble trukket opp ganske tidlig. Men Isnes forteller til Dagsavisen at han aldri ble kontaktet av Vålerenga.

- Nei, aldri. Jeg var aldri i prat med Vålerenga, sier Isnes, og forteller videre at det kunne ha vært aktuelt å skifte beite dersom VIF hadde tatt kontakt.

- For meg som Oslo-gutt ville det vært naturlig å prata med dem om de tok kontakt, så er det ikke gitt at jeg hadde sagt ja.

- Men det hadde vært aktuelt?

- Ja, det hadde det. Men så er det sånn at folk tenker; «Du måtte ha tatt den jobben». Mee det er litt andre ting som er viktig for meg, og for andre trenere også: Hvem skal du jobbe med? Hva skal du bestemme? Hvem har du over deg?

Lillestrøm ringte

Han tror imidlertid at han kunne passet godt inn som sjef i Vålerenga, og hadde satt pris på en telefon fra Valle.

- Ja, og i midt hode så tror jeg sånn profilmessig at jeg hadde passa veldig bra inn. Jeg bor jo 50 meter unna på Valle, så det hadde kanskje blitt for tett, smiler Isnes, før han fortsetter:

- Nei da, jeg har hadde et veldig avslappa forhold til det, og det samme sa jeg når det kom til Sarpsborg, om man var på den lista, og det tror jeg kanskje at jeg var. Men de er jo svære disse listene, og Lillestrøm tok jo kontakt etter kvaliken. Men jeg syns både Lillestrøm og Vålerenga har fått fine trenere. Gode valg begge to, fastslår Isnes.

- Så Lillestrøm ringte?

- Lillestrøm ringte, riktignok ikke til jobbintervju, men de viste interesse, og det er hyggelig.

Tror på Fagermo

Selv om Isnes ikke hadde stussa over om Vålerenga hadde slått på tråden, tror han på Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga kan bli en god løsning.

- Jeg har veldig stor tro på at han kan få til det i Vålerenga. For det første så har han en fin form for spillestil. Den er offensiv og energisk, og ønsker å være retningsbestemt når dem angriper. Også er han en fyr som skaper litt baluba, sier Isnes.

- Men blir han ikke mye av det samme som det Ronny Deila var?

- Jeg har alltid likt Ronny Deila jeg, helt strålende sett utenifra, og når jeg prater med Daniel (Fredheim Holm, nå assistenttrener i KFUM) så skryter han av treneren Ronny Deila. Så når jeg har sett han utenifra, så framstår han energisk, og som den typen trener jeg selv ønsker å være, svarer Isnes og fortsetter:

- Noen ganger handler det om et nytt fjes. Ronny hadde vært der i en lengre periode og man så kanskje at det gikk ikke til slutt. Så gikk muligens, det vet jeg ikke, men kanskje litt energien ut óg. Når det skjer så gjør man det jo helt rett med å dytte inn en ny person, og på den måten tror jeg Fagermo passer fint inn i profilen, og det kan hjelpe bare med et nytt fjes, sier Isnes, som også ser positivt på framtiden til Vålerenga.

Spennende unggutter

Han var på plass og så flere av de unge Vålerenga-gutta vise seg fram da VIF slo Ullensaker/Kisa 7-0 i treningskamp forrige uke.

- Vålerenga har mange spennende unggutter, og kanskje er de yngste også noen av de mest spennende. Spørsmålet er om det er for tidlig eller ikke.

- Vanskelig å bedømme ut fra en treningskamp mot Kisa i januar?

- Ja, jeg har vært med å tape 7-0 mot Kisa faktisk for to år sida, men vi rykka opp det året. Jeg veit at Kisa tapte 7-0 mot Sarpsborg i 2017, og da var de med i kvalikjaget i OBOS-ligaen, så de treningskampene tror jeg du skal se bort fra, sier Isnes og legger til:

- Men jeg syns Vålerenga så «freshe» ut, men det gjør ofte unge spillere på denne tida også. De tåler ganske mye mengde, slår han fast.

Vil utvikle seg videre med KFUM

Så det ble altså ikke klubbskifte for Isnes denne vinteren, men det virker som at Isnes trives meget godt i KFUM, og derfor

- Jeg tror jeg er på riktig sted, jeg tror jeg kan utvikle meg videre med de folka jeg har rundt meg her, sier han og legger til at selv om Vålerenga hadde kommet med et forslag, er det ikke sikkert han ville slått til.

- Det er ikke selvskrevent at du hadde dratt?

- Nei, det er aldri det, og i hvert fall ikke for meg, det kan hende det er det for andre. For min del dreier det seg om hvem man skal jobbe med, sammen, over og under. Det dreier seg om at du skal jobbe på den måten som er best for din del. Det er jo viktig. At du får din treneridentitet frem. For jeg mener treneridentiteten er min styrke, og hvis den skal best mulig frem, så må jeg vite hvem jeg skal jobbe med, og hvordan man skal jobbe, før man sier ja.

- Lista over hvordan du vil ha det som trener har vel kanskje blitt litt lenger etter at du tok over KFUM? Du har vel funnet ut av saker og ting, og hvordan du vil ha det?

- Ja, men mye av det tror jeg allerede er på plass i Vålerenga, men det er på litt forskjellige områder da. I hovedsak, hvem jobber jeg med. Det kunne vært folk som allerede var der, eller at man kanskje skulle tatt med seg noen. Hvem bestemmer det? Hvem er det som bestemmer rundt spillerlogistikk, som er en viktig del rundt det å prestere godt, sier Isnes, før han avslutter med noen ord om Fagermo:

- Han er jo en veldig diskutert mann i fotball-Norge. Jeg tror vi fotballtrenere er veldig forskjellige, og det gjelder å finne riktig mann for riktig miljø, så tror jeg det kan bli veldig bra. Og jeg tror Fagermo er en sånn type som passer i Vålerenga nå. Så får tiden vise.

Mer fra Dagsavisen