Ishockey

VIF tapte i Asker

(Frisk Asker - Vålerenga 3-0, 2-1 i kamper). Igjen har Frisk Asker overtaket på VIF i kampen om semifinalebillett. Det store kveldsdramaet kom i Sparta amfi.

Av Petter Bøifot

Vålerenga fikk en ny nedtur da de tapte 0-3 i Askerhallen tirsdag. Etter en målløs første periode fikk hjemmelaget den første scoringen i midtperioden da Connor Goggin fikk lurt pucken inn etter et massivt press i overtall. Like før smalt et skudd i stanga. Dette var Frisks første sterke offensive perode i kampen. Det skapte igjen uro i Vålerenga. For kampbildet lignet på de to første kampene. Vålerenga styrte spillet mens Frisk forsvarte seg heroisk. Og bakerst sto igjen en strålende keeper i  Nicklas Dahlberg.

I siste periode framsto Vålerenga som fantasiløse og etter sju minutter sendte Mathias Saksvik Baar Frisk opp i 2-0. Resten av perioden dominerte VIF, men da laget tok ut keeper i sluttminuttene, kunne Torstein Nordrum sikret seieren ved å sende pucken i tomt bur.

– Jeg er full av beundring for spillerne. Vi følger kampplanen 100 prosent og vi spiller et forsvarsspill som er helt enormt. De blør for drakten i dag, og da er det veldig kult at vi vinner, sa Frisk- trener Sune Bergman til Budstikka etter kampen.

Dermed leder Frisk, som har vunnet begge oppgjør i Askerhallen så langt, 2-1 i best av sju kamper.

I sudden death

I Hamar gikk Storhamar opp til 3-0 mot Lillehammer, men ikke uten dramatikk. Hjemmelaget ledet 1-0, 2-1 og 3-2, men Lillehammer kom tilbake hver gang. Til slutt avgjorde Storhamars Luke Moffatt etter drøye åtte minutter i sudden death.

– Det er stor forskjell på å lede 2-1 og 3-0, sa matchvinneren til TV 2 etter kampen.

Storhamar kan avgjøre kvartfinaleserien i Lillehammer torsdag.

Oilers vant igjen

Også seriemester Stavanger Oilers leder 3-0 og mangler en eneste seier på semifinaleplass etter å ha slått Stjernen 3-1 på hjemmebane tirsdag.

De fleste hadde spådd at Stavanger skulle gå enkelt videre, men laget fra Fredrikstad har bitt overraskende godt fra seg. Likevel tyder alt på den regjerende mesteren går videre til semifinalen. Laget kan avgjøre på bortebane torsdag.

Tommy Kristiansen, Nick Plastino og Christian Dahl-Andersen scoret for Oilers, mens David Trnavsky scoret Stjernens mål.

Sparta-drama

Sparta så ut til å miste hjemmebanefordelen mot Lørenskog, men gikk fra 0-2 til 5-2 på drøye ti utrolige minutter. Også Frisk Asker slo til med svært viktig seier i NM-sluttspillet tirsdag.

– Det var en god kamp, og vi grep heldigvis sjansen da de ga oss den. Det var helt sykt og morsomt. Vi får mer energi av slikt, og det er viktig at supporterne er der og hjelper oss, sa tomålsscorer Fredrik Lystad Jacobsen ifølge Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen.

Etter en målløs første periode fikk Lørenskog fart på sakene med scoringer av Jeff LoVecchio og Lars Erik Spets. Laget fra Romerike så ut til å gå til pause med 2-0, men like før annen periode var over reduserte Josh Godfrey for Sparta.

Det viste seg å bli en real vitamininnsprøytning, for hjemmelaget gikk voldsomt ut i siste periode og avgjorde kampen i løpet av ti elleville minutter.

Etter 29 sekunder utlignet Jonas Karlsson, før Jacobsen ga Sparta ledelsen i undertall minuttet etter. Samme mann ga sarpingene ledelsen etter ni minutter, og halvannet minutt senere fastsatte Magnus Nilsen resultatet til 5-2.

Dermed leder Sparta sluttspillserien 2-1 og har fremdeles hjemmebanefordel. (NTB)

NM-sluttspillet ishockey tirsdag, kvartfinaler 3. kamp (best av 7):

Frisk Asker – Vålerenga 3-0 (0-0, 1-0, 2-0), sammenlagt 2-1

Askerhallen: 1564 tilskuere. 2. periode: 1-0 (29.19) Connor Goggin (Brett Sonne, Torstein Nordrum).

3. periode: 2-0 (47.15) Mathias Saksvik Baar (Mikael Dokken), 3-0 (58.43) Nordrum (Denny Kearney).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer. Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min. og 1 x 10 min.

Sparta Sarpsborg – Lørenskog 5-2 (0-0, 1-2, 4-0), sammenlagt 2-1

Sparta amfi: 1711 tilskuere. 2. periode: 0-1 (28.55) Jeff LoVecchio, 0-2 (33.38) Lars Erik Spets (Mats Trygg, Knut Henrik Spets), 1-2 (39.10) Josh Godfrey (Dion Knelsen, Henrik Malmström).

3. periode: 2-2 (40.29) Jonas Karlsson (Malmström, Knelsen), 3-2 (41.56) Fredrik L. Jacobsen (Nathan Condon, Erlend Lesund), 4-2 (48.56) Jacobsen (Mats C. Weberg, Didrik N. Svendsen), 5-2 (50.25) Magnus Nilsen (Magnus Lindahl).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Sparta Sarpsborg 9 x 2 min., Lørenskog 9 x 2 min. og 1 x 10 min.

Stavanger – Stjernen 3-1 (0-0, 2-0, 1-1), sammenlagt 3-0

DnB Arena: 3227 tilskuere. 2. periode: 1-0 (21.20) Tommy Kristiansen (Jean-Michel Daoust, Kristian Forsberg), 2-0 (30.22) Nick Plastino (Dan Kissel, Josh Soares).

3. periode: 2-1 (40.29) Daniel Trnavsky (Jordan George, Michael Colavecchia), 3-1 (45.29) Christian Dahl-Andersen (Christian Hanson).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Lasse Westby, Bergen. Utvisninger: Stavanger 8 x 2 min., Stjernen 7 x 2 min. og 1 x 20 min.

Storhamar – Lillehammer 4-3 e.f. (1-1, 1-1, 1-1, 1-0), sammenlagt 3-0

Hamar OL-amfi: 4019 tilskuere. 1. periode: 1-0 (0.50) Christian Larrivée, 1-1 (14.17) Mikael Zettergren (Joe Gleason, Dag-Morten Wehn).

2. periode: 2-1 (24.08) Joakim Jensen (Larrivée, Eirik Skadsdammen), 2-2 (29.58) Wehn (John Armstrong, Derek Arnold).

3. periode: 3-2 (51.14) Jensen (Larrivée, Andreas Øksnes), 3-3 (53.36) Arnold (Wehn).

Forlengning: 4-3 (68.12) Luke Moffatt (Patrik Bäärnhielm, Jacob Berglund).

Dommere: Petter Hegle, Holmen og Hans Petter Berg, Stjernen. Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.