Nyheter

VIF-talent skal trene med West Ham

(Kongsvinger - Vålerenga 0-2). Sander Berge kan bli Vålerengas neste eksportvare. Han skal trene med West Ham i en uke og kan få kontrakt. I februar fyller han 18 år.

VIF-trener Kjetil Rekdal tror fortsatt det kan bli endringer i VIF-stallen og han har lenge sett på Sander Berge som klubbens største talent. Berge kom til VIF fra Asker foran fjorårssesongen.

– Når en Premier League-klubb er så seriøs som det West Ham er, så lar vi gutten reise over å se. Han vil bare lære av det. Dette er positivt både for han og oss som klubb. Skal vi ha suksess her, må vi ha spillere som blir for gode for Vålerenga, sier Kjetil Rekdal til klubbens nettsted. Berge var på banen i elleve eliteseriekamper for Vålerenga i fjor. Han trener med West Ham fra mandag til og med fredag og reiser til Vålerengas treningsleir på La Manga lørdag.

– Han har en veldig ro og klokskap i alt han foretar seg. Og har en veldig fysikk til å være så ung, sa Rekdal til Dagsavisen før treningskampen mot Kongsvinger lørdag. Der spilte Berge en omgang og var banens dominerende spiller fra sin sentrale midtbaneposisjon etter pause. Det siste kvarteret gikk han ned som midtstopper, også en rolle han behersker godt. Han fikk se Deshorn Brown gi Vålerenga ledelsen på en flott heading allerede før to minutter var spilt. Innlegget kom fra debutanten Anders Nedrebø.

Kampens andre mål satte Herman Stengel vakkert i mål på frispark eter pause. Fra 20 meter sendte han ballen opp i keepers venstre vinkel.

SE SNAKKIS: Vålerenga best uten ball

1998-årgangen

Kjetil Rekdal bekreftet etter kampen lørdag at Berge reiser til London  søndag. Han skal også ha en økt med West Hams U21-lag. I følge klubben skal West Ham ha fulgt Berge over tid. Gutten er av samme årgang som Martin Ødegaard og Kristoffer Ajer. West Ham har allerede Martin Samuelsen i stallen, men han er nå på utlån til Peterborough der han tidvis har imponert. Rekdal understreker at det foreløpig ikke er snakk om noen overgang. Ingen forhandlinger er i gang mellom klubbene.

– Men man vet jo aldri hva som kan skje, sier han.

– Jeg kommer fra en idrettsfamilie og spilte mye basket da jeg var liten. Fysikken har jeg alltid dratt litt fordel av, sa Sander Berge til Dagsavisens Fotballsnakkis tidligere.

Han var aktuell også for Stabæk før han signerte for Vålerenga for et år siden.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

La Manga neste

Berges opphold i London kan gi endringer i VIF-stallen. Laget skal nå trene tre dager i Oslo før de reiser til La Manga fredag.

– Overgangsvinduet er åpent og da skjer det selvfølgelig mye. Vi har ikke midler til å hente flere spillere nå, men blir noen solgt kan jo situasjonen endre seg. Slik er det i denne bransjen, sier Kjetil Rekdal som var fornøyd med det han så i Kongsvingerhallen lørdag.

– Vi hadde mange stygge balltap før pause, men vi slipper til få sjanser i mot og holder nullen. Unggutta som kom inn etter pause hadde litt kvikkere bein enn de som startet. Men vi scoret to flotte mål og det var gøy å se Deshorn Brown score igjen, sier Kjetil Rekdal.

Moa Abdellaoue var brukbart involvert den omgangen han spilte. Og ingen pådro seg skader i årets første treningskamp. Kongsvinger er nyopprykket til 1. divisjon (OBOS-ligaen) og hang med mest før pause da de utnyttet en del feil fra Vålerenga.

KAMPFAKTA

Kongsvinger - Vålerenga 0-2 (0-1).

Kongsvingerhallen: Ca. 300 tilskuere.

Mål: 0-1 Deshorn Brown (2), 0-2 Herman Stengel (78).

VIF startet slik: Marcus Sandberg -  Anders Nedrebø,  Simon Larsen, Kjetil Wæhler,  Jesper Arvidsson - Rino Falk Larsen, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist -  Mohammed Abdellaoue,  Deshorn Brown.

Etter pause kom disse inn: Aslak Falch, Enar Jääger, Ghayas Zahid, Herman Stengel, Niklas Castro, Mattias Totland, Elias Mar Omarsson, Sander Berge, Simen Juklerød, Mathusan Sandrakumar.

Mer fra Dagsavisen