VIF-supporterne fyrte opp bluss. Kampen ble utsatt og tre menn anholdt

(Sparta - Vålerenga 3-2). En jente ble fraktet til legevakten etter at enkelte Vålerenga-supportere fyrte opp bluss under lørdagens ishockeykamp i Sparta Amfi.

Av Kristian Müller Andersen

Etter en omgang med høyt tempo, der Sparta gikk opp i ledelsen 1-0 ved Håkon Løken Pedersen etter målgivende pasning fra Martin Grönberg, var det utenomsportslige hendelser publikum kom til å huske best.

For med ett minutt og 20 sekunder igjen av første periode tente noen VIF-supportere i hjørnet av hallen opp bluss. Det røykla hele Sparta Amfi. 

Publikum trakk seg vekk fra området. Flere av tilskuerne som befant seg der blusset ble fyrt opp, ble ført ut. 

– Det lukter og setter seg i halsen, sa TV 2-kommentator Heine Aarum.

Anholdt av politiet

En jente ble kjørt til legevakten med lettere skader, melder  TV 2

– Innsatsleder har opplyst at en jente ble sendt til legevakten etter å ha fått noe i øyet, men per nå har vi ikke noe personale på henne eller hvor alvorlig det er, sa operasjonsleder Kristian Loraas ved Øst politidistrikt til kanalen.

Politiet varslet at tre personer ble anholdt. Disse vil bli politianmeldt.

– Vi har mange patruljer på stedet og undersøker hva som har skjedd. Vi har anholdt tre menn på stedet som kommer til å anmeldes. Det er litt uklart hvilken rolle de har hatt, om det er blusset eller ordensforstyrrelser, men vi får en fyldigere rapport etter hvert, sa Loraas til TV 2.

Fullsatt

På isen imponerte Sparta mot hovedstadslaget, og sarpingene vant til slutt 3-2 etter ytterligere scoringer av Dylan Zink og Martin Grönberg. Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm scoret for gjestene og sørget for spenning i sluttminuttene, men østfoldslaget holdt unna VIFs sjansebonanza.

Hele 3724 tilskuere møtte opp til lørdagens kamp, etter at Sparta hadde invitert til gratiskamp. Det er rekord for året i Sparta Amfi.

Også Stavanger Oilers var i aksjon lørdag kveld. De tok imot Stjernen og hadde aldri de store problemene med gjestene fra Fredrikstad.

Etter scoringer av Kristian Forsberg og David Morley reduserte Stjernen ved Albind Lindgren i første periode. Philip Lane og Markus Vikingstad økte ledelsen til 4-1, som også ble sluttresultatet.

Etter lørdagens resultater topper Sparta tabellen med like mange poeng (23) som Vålerenga og Storhamar. Sparta har én kamp mer spilt enn rivalene. (NTB)

Eliteserien ishockey lørdag, 13. runde:

Sparta – Vålerenga 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) 

Sparta amfi: 3724 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (6.54) Håkon Løken Pedersen (Martin Grönberg, Peter Queeneville).

2. periode: 2-0 (22.30) Dylan Zink (Queeneville, Scott Allen), 3-0 (36.23) Grönberg (Christopher Henriksen).

3. periode: 3-1 (42.54) Tobias Lindström (Stefan Espeland, Rasmus Ahlholm), 3-2 (52.10) Ahlholm (Mats Trygg, Martin Røymark).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Vålerenga 4 x 2 min.

Stavanger – Stjernen 4-1 (2-1, 2-0, 0-0) 

DNB Arena: 3709 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (0.47) Kristian Forsberg (Philip Lane, Jacob Lagacé), 2-0 (9.06) David Morley (Lagacé, Johannes Johannesen), 2-1 (15.19) Albind Lindgren (Antti Kauppila, Hampus Gustafsson).

2. periode: 3-1 (24.02) Lane (Daniel Rokseth, Markus Søberg), 4-1 (33.55) Markus Vikingstad (Søberg).

3. periode: Ingen.

Dommere: Jørn M. Ekeberg, Nesøya og Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Stavanger 5 x 2 min., Stjernen 5 x 2 min. og 1 x 10 min.