Sport

VIF-stopper Nakkim: – Kan ikke ha et år til sånn her

Markus Nakkim har slitt med spilletiden denne sesongen. Han er skuffet og frustrert, men motivert. Og er i villrede hva angår neste sesong.

Av Even Lübeck

VALLE (Dagsavisen): Borte mot Rosenborg. Borte mot Molde. Og hjemme mot Sarpsborg.

Det er de tre kampene Markus Nakkim har startet denne sesongen for Vålerenga i Eliteserien. Selv om han ikke har spilt så mye som han har ønsket, har han hvert fall fått to av de tøffeste bortekampene i Eliteserien fra start.

Fire innhopp

– Jeg er fristet til å si at sesongen har vært «shit» for min del. Det er lærdom i det og, men jeg har ambisjoner om å spille mer enn det jeg har fått muligheten i år. Jeg kan ikke ha et år til sånn her, sier Nakkim til Dagsavisen etter onsdagens økt på Intility.

I tillegg har han fått innhopp mot Kristiansund (39 minutter), Viking (4 minutter), Haugesund (24 minutter) og Brann (3 minutter).

– At jeg ikke har fått spilletid er nok litt sammensatt – både med klubbens situasjon og hva trenerne velger å gjøre. Det er bare å bite tenna sammen og sørge for at man er best mulig rustet til enhver tid. Alle som spiller fotball har lyst til å spille fotball. Det sier seg selv at året ikke har vært optimalt da.

Les også: Nakkim forlenget med VIF: – Er ikke her for å være backup (DA+)

Kan få spilletid mot Mjøndalen

Søndag venter Mjøndalen på Consto Arena. Ronny Deila sier at det absolutt er en mulighet at Nakkim starter mot de brunkledde som må vinne for å kunne klare å holde seg i Eliteserien.

– Vi får se om han får spille. Johan (Lædre Bjørdal) var syk onsdag og Ivan (Näsberg) er ute, så da er han med i troppen hvert fall. Så får vi se om han starter eller ikke.

Men når alle stopperne har vært tilgjengelig har 23-åringen vært et godt stykke bak i køen. Totalt har det bare blitt 340 minutter på øverste nivå denne sesongen.

Les også: Nakkim dunket inn frisparkmål for VIF 2 (DA+)

Deila: – Tøff konkurranse

– Det har vært tøff konkurranse på stopperplassen i høst. Han har vært litt bak i køen, det er ikke noe tvil om det. Han er ikke veldig ung, men han er bare 23, så han har mange gode år foran seg, sier Deila.

Han tar seg en slurk av Pepsi Max-en på bordet før han engasjert fortsetter:

– Han er veldig profesjonell og vil veldig mye, kanskje litt for mye i blant. Men vi har en god dialog rundt ting. Markus har også vært litt skadet i ankelen, men han er klar igjen til helgen.

Kontrakt ut 2022

Nakkim selv vil ikke skylde på ankelen som en årsak til at han ikke har fått spille mye denne sesongen.

– Det har vært noen korte skadeavbrekk nå i høst, så det er aldri noe god timing å være skadet. Men jeg har vært tilgjengelig stort sett hele sesongen, så det med ankelen nå har nok ikke hatt så voldsomt mye å si, sier Nakkim selv.

Nakkim har kontrakt ut 2022, litt over tre år til. Han skrev under på ny kontrakt i april i år.

Debuten i Tippeligaen kom 17.april 2015, da han ble byttet inn for Kjetil Wæhler mot Haugesund. Tidligere har han vært på utlån i både Strømmen og Viking og spilte fulle sesonger der. Det har vært i OBOS-ligaen. I tillegg har han to U21-landskamper for Norge.

– Vi får se hva som skjer neste år – om det blir et utleie eller om han blir her. Det må vi se gjennom vinteren. Men han er moden for å spille flere kamper enn det han har gjort i år, sier Deila.

– Du tror han er bedre tjent med et utlån fra starten av neste sesong, dersom det er flere stoppere foran han i køen?

– Ja, det vil jeg tro. Det har vi pratet om, og det er han enig i selv også. Så får vi se hva vi har på stopperposisjon til neste år. Vi har per dags dato bare tre A-lagsstoppere til neste sesong. Vi kan ikke kvitte oss med alle spillerne våre. Da blir det tynt, sier Deila og ler godt.

På høyest mulig nivå

Heller ikke Nakkim selv vet hva som skjer til neste år. Han vil spille mer. Det er hans førsteprioritet.

– Jeg var veldig motivert og fokusert på å komme tilbake til Vålerenga i år etter et godt år i Viking i fjor. Vålerenga er klubben min. Jeg har gjort alt jeg kan for å lykkes denne sesongen. Jeg må bare se hva som er det beste alternativet for meg. Jeg vil spille fotball på høyest mulig nivå, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

96-årgangen

Han kom til Vålerenga som 14-åring, for ni år siden. Nakkim var en del av det suksessfulle 96-laget med blant andre Simen Olafsen (Levanger i 2.div), Simen Hestnes (Skeid i OBOS), Niklas Castro (AaFK i OBOS), Tega George (AaFK), Mohamed Ofkir (Sandefjord i OBOS), Rino Falk Larsen (Tippeliga-kamper for VIF i 2016), Fisnik Kastrati (KFUM i OBOS) og Ivan Näsberg (VIF). Nakkim har også vært på lån i Strømmen og Viking.

– Det sitter veldig langt inne for meg å dra fra Vålerenga. Men jeg må ta grep for å ta de stegene jeg ønsker. Hvis det ikke er rom for flere muligheter for min del her neste år enn det har vært i år, så sier det seg selv at det ikke er bra nok, avslutter han.

Siste serierunde i årets eliteserie spilles søndag klokka 18.00. Alle kampene starter samtidig. Vålerenga ender på en skuffende 10. plass uansett utfall av kampene.

Mer fra Dagsavisen