VIF sterkest mot MS

(Manglerud Star - Vålerenga 1-5 (0-3, 1-2, 0-0)): Vålerenga vant kampen foran begge målene, og vant fullt fortjent 5-1 borte mot MS torsdag.

MANGLERUD ISHALL (Dagsavisen): De to Oslo-lagene ønsket begge å få i gang målproduksjonen i søndagens kamp, etter minimalt med mål i sesonginnledning. Da tre perioder var unnagjort på Manglerud var det Roy Johansen og Vålerenga som kunne smile bredest, etter fem fulltreffere, og tre poeng.

Det så ut til at MS og VIF hadde lagt en ganske lik plan for å finne veien til nettmaskene. Den innebar mange skudd, og kjemping foran mål. Den krigen vant Vålerenga, så å si hver gang.

– Vi jobber veldig mye med det. Være sterke, og ha noen faste mønstre både foran eget mål, og foran motstanderens mål. Vi er et litt større lag enn Manglerud, og det profiterer vi på. Vi kunne fort fått flere også, sier Roy Johansen etter kampslutt i Manglerudhallen.

Tidlig scoring

I MS-leiren hadde de også snakka om viktigheten av å holde nullen så lenge som mulig mot gjestene fra Jordal, men den planen gikk i vasken da Martin Røymark fikk glid ganske uforstyrra tvers igjennom MS sin sone før han avslutta med et backhandskudd, i mål. Avslutningen var imidlertid ikke av høyere kvalitet enn at Oscar Fröberg i MS-buret burde stoppet forsøket, men 0-1 ble det, og en marerittstart for vertene.

20 år gamle Oskar Blegen fulgte opp med å doble åtte minutter senere, før Thomas Olsen ble tildelt straffeslag. Straffen tok han selv, og scora.

– Vi ha jo kommet i en posisjon hvor vi har mista mye spillere, og henta mange unge som gjør det bedre og bedre, og det er veldig gledelig å se at det er utvikling, sier Roy Johansen om Blegen, og resten av rekka med Nicolai Eliesen og Leo Halmrast.

Misfornøyd

MS-trener Dave Livingston reagerte på sin sid både på straffeslaget, og egen keeper på 0-1-målet.

– Han skal ha den. Få en dropp og så er det 0-0. Men de får den, og en til og så får de et straffeslag, som var en forferdelig avgjørelse det også. To minutter for slashing er OK, men ikke et straffeslag, er MS-trener Dave Livingstons dom.

Ikke bare mente MS at straffeslaget var feil idømt, de mente også at målet Olsen scora ikke burde vært godkjent. Livingston og co. er fast bestemt på at pucken var borti Fröberg før Olsen satte pucken i mål. I så fall regnes det som to avslutninger, hvilket ikke er lov. Dommerne tok ingen sjanser, og tok videoen i bruk for å finne fasit. Målet ble godkjent, men i MS-leiren var de lite fornøyd med avgjørelsen.

– Han skjøt to ganger. Vi ser det helt klart fra vår posisjon, sier Livingston.

Rasende Roy

Med 0-3 etter den første perioden så det allerede bekmørkt ut for MS mot et gjerrig VIF-lag. Roy Johansen kunne imidlertid smile.

– Vi får en bra start, så føler at vi har bra kontroll når vi får 3-0 så tidlig, sier han til Dagsavisen.

Smilet stivnet riktignok fort. For fem minutter ut i den andre perioden sørget Mathias Trygg for en svært viktig redusering, etter en god start på perioden fra MS. Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, og til slutt så Roy Johansen seg nødt til å ta time out for å få samle troppene. En sjeldent rasende VIF-sjef kokte på benken, og det så ut til å være vitamininnsprøytningen gjestene trengte. For etter Roys tordentale våknet VIF igjen.

– Du var ikke spesielt fornøyd med det du så i starten av 2. periode?

– Nei, det virker som vi tror at kampen er ferdig. Det kan vi ikke tillate oss, ikke bare i den kampen her, men generelt. Må spille helt ut. Det som er vårt kjennetegn er disiplin, og da må vi ha det, sier Johansen.

God Oppøyen skapte problemer

I det MS var i ferd med å spise seg inn i kampen med et overtallsspill på stillinga 1-3 skjedde det stikk motsatte.

Jonas Oppøyen snappa pucken, satte fart mot MS-buret, lurte Fröberg, og sørget for 1-4 i stedet for.

– Vi kasta det (kampen) bort i over- og undertall. Vi scorer, og får et overtall og har momentet i kampen, og så gir vi bort et mål i undertall. Det går ikke. Hadde vi scora selv der ville det vært 2-3, og vi ville vært med igjen, sier en skuffet Livingston som ikke lot seg imponere spesielt av sin svenske målvakt.

Jonas Oppøyen var et uromoment for MS i alle overtallspillene sine, og han kom alene med keeper hele tre ganger i undertall, og scoret som sagt ett, i torsdagens kamp.

– Det må jo bekymre deg litt, Livingston?

– Absolutt, men mitt spørsmål til deg er: Hvem setter jeg ut der? Det er våre beste spillere, på papiret. De må levere. Hvis de eldre spillerne ikke tar sjansen må jeg gi unggutta muligheten, for de jobber hardt.

Keeperbytte

På 1-4 var det Livingstons tur til å ta grep. Fröberg takket av, og inn kom Ole Morten Furseth. MS-sjefen lot seg ikke begeistre av sin svenske målvakt i torsdagens oppgjør.

– Vi trenger også noen redninger fra importkeeperen vår. Han redder en del, men mye av det er fra egne returer, og det er ikke godt for våre unge backer. Vi trenger en keeper som holder puckene, eller får dem vekk. Det kostet oss mye kaos i dag, sier han.

– De var sterkere enn oss

Da Kalle Ekelund drøye tre minutter før andre pause satte inn 1-5 var kampen i realiteten over.

– De var sterke enn oss, så enkelt som det. De vant alle duellene. Vi har mange unge backer, og det tar tid før du har den erfaringa som kreves i disse kampene. De gjør så godt de kan, men de mangler kvalitet, og erfaring. Om et år vil det kanskje være annerledes, men akkurat nå mangler det litt, forklarer Livingston som fikk se MS spille 0-0 i den tredje perioden. Det var han godt fornøyd med.

– Mange vil nok si at de roa det litt ned i tredjeperdiode, men de gjør aldri det mot oss. De vil ha 7, 8, 9 og 10 mål om de kan få det. Så for oss var det bra å få 0-0 i den siste.

Lørdag tar Vålerenga imot Storhamar i Furuset Forum, mens Manglerud Star reiser til Sarpsborg dagen etter.

Manglerud Ishall: 578 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.8) Martin Røymark (Mats Trygg, Joachim Svendsen), 0-2 (10.27) Thomas Olsen, 0-3 (14.26) Oskar Hjartåker Blegen (Andreas Stene, Daniel Sørvik).

2. periode: 1-3 (24.59) Mathias Trygg (Ludvig Steenberg, Kjetil Martinsen), 1-4 (32.14) Jonas Oppøyen (Kalle Ekelund, Filip Gunnarsson), 1-5 (36.43) Ekelund (Olsen, Magnus Brekke Henriksen).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.