Sport

VIF Stadion er vedtatt

SPORT: Ikke bare penger til osloidretten i går. Bystyret vedtok også at Vålerenga får tomt til eget stadion.

Hvis Vålerengas egen finansieringsplan også lykkes, kan byggingen av VIF Stadion starte neste år og stå ferdig tidligst i 2016. Inne i konseptet ligger også bygging av 450 leiligheter og en videregående skole. De politiske vedtakene er blitt utsatt, men gårsdagens tomtevedtak i bystyret var det siste. Dermed er klarsignalet gitt.

Mer Vålerenga: I neste års idrettsbudsjett er det avsatt penger til oppussing av Jordal Amfi. I dag er samtlige stortingspolitikere invitert til befaring på OL-arenaen fra 1952. Totalt skal det settes av 140 millioner til rehabilitering av anlegg. Byrådet vil bruke 838 millioner kroner til investeringer i idrett-, friluft- og nærmiljøanlegg i perioden 2015-2018.

- Dette er en historisk ­satsing. I 2015 prioriterer vi oppgradering av Jordal Amfi, Ekebergsletta og ett flerbruksbad, sier Guri Melby (V), byråd for miljø og samferdsel.

- I 2015 starter også byggingen av Voldsløkka skatehall, mindre skateanlegg, streetbasket, ­friluftsgym og flere andre nærmiljøanlegg, sier Melby.

Neste år ferdigstilles flerbrukshaller ved skolene Grefsen, Ekeberg, Veitvet og Tegleverks­tomta.

Øvrige anlegg som får byggestart i 2015: Turnhall på Leirskallen, Kringsjå sandvolleyballanlegg og nye kunstgressbaner på Tørteberg og Kringsjå.

Disse kunstgressbanene får nytt dekke: Nordstrand 1, Korsvoll og Mortensrud.

Det blir oppgradering av Skullerud skianlegg og byrådet vil utvide åpningstidene for svømme- og ishallene i byen.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen