Ingen optimal start for Deshorn Brown i VIF og Oslo. Snart er han kvitt strekken i låret, varmen kommer, og forhåpentlig kone og barn. Da kan det bli scoringer i VIF-trøya også. FOTO: HILDE UNOSEN

VIF-spiss i villrede

Vålerengas nye spiss, Deshorn Brown, finner verken mål eller bostedet. begge deler skal endre seg.

 

Av Per Erik Moen

VALLE (Dagsavisen): Da Vålerenga kjøpte Deshorn Brown (24), ga de ham en leilighet og beskjed om at hans jobb er å sende baller inn i nettmaskene. Foreløpig finner ikke jamaicaneren  veien til  noen av dem. Deshorn er rett og slett desorientert i Oslo.

- Hvor jeg bor..? Nei, spør ikke meg, var det litt sjeldne svaret vi fikk da vi spurte Deshorn om dette.

-  Se her, her bor jeg, sier han så, og tar opp mobiltelefonen. På en sms fra VIF sår adressen hans. Leiligheten, som han bare bor midlertidig i, ligger på Grünerløkka. Men til og fra treninger og kamper er det stort sett VIFs gamle helt Terje "Henger'n" Hellerud som er sjåfør.

- Verre er det kanskje at du foreløpig ikke har funnet veien til nettmaskene heller. Du er jo hentet inn for å score mål?

- Ja, det kan du si. Jeg er ikke uenig. Jeg var nær scoring i siste seriekamp mot Sarpsborg, men gikk igjen målløs av banen. Jeg lengter etter nettkjenning, sier Deshorn Brown til Dagsavisen.

Ikke bare gikk han målløs av banen i andre serierunde på rad, han ble tatt av banen, som han ble mot Strømsgodset i åpningskampen. Med en strekk i låret. Han trente ikke med resten av laget på Valle mandag, men utførte såkalt egentrening.

Ikke skadet

- Er du skadet?

- Nei, jeg er ikke det. Og det er viktig å presisere. Jeg hadde en liten strekk, den kjenner jeg litt til ennå, men det er ikke kamp før fredag, og da er jeg klar.

Det er ingen krise at Deshorn ikke har scoret for VIF. To serierunder er spilt, og ingen hoder er i nærheten av å rulle. Men, som han selv sier, er det fremdeles et stykke til maxnivået er inne.

- Under pre-season i min tidligere klubb Colorado Rapids, fikk jeg en smell i ankelen som holdt meg utenfor fotballbanen i tre uker. Så ble jeg solgt til VIF. Oppkjøringen har ikke vært optimal. Jeg er per i dag ikke helt klar for 90 minutters spill. Men altså ikke skadet, kanskje bare ikke helt topptrent. Men dette kommer. Snart er jeg der, sier jamaicaneren.

- Han er vårt soleklare førstevalg som spiss. Vi har hele tiden sagt at han trenger tid. Dette er helt udramatisk. Deshorn må spilles i form. Og det tar tid. Per i dag bedømmer jeg ingen ting av det han har prestert. Han har signert en 3,5 års-kontrakt. Sånn er det med den saken, sier trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Savner kone og barn

I leiligheten på Grünerløkka er Deshorn uten de to viktigste personene i livet hans, kona Rachael  og deres datter Marina på fire måneder. de sitter igjen i USA i påvente av at norske myndigheter skal vurdere om de kan komme og bo sammen med VIF-spissen.

- Jeg startet min proff-karriere  som 15-åring, og er vant til å være alene uten de nærmeste. Klart jeg savner dem, men det går greit. Jeg lever jo i sterk tro på at de snart er her sammen med meg, sier Deshorn.

- Har du en annen rolle i VIF enn du hadde i Colorado Rapids?

- Ja. Her har jeg fått beskjed om å være sentralt i banen, ikke ta avstikkere ut på sidene, som jeg gjorde mye der borte. Det er helt greit, for målet står jo sentralt plassert på midten. Jeg skal score mål. Spillet er også mer aggressivt, mer fysisk og tempoet er nok kjappere i USA. Men teknisk sett er nivået høyere her, sier den målløse spissen videre

Mot Haugesund

Fredag blir Deshorn Brown eskortert til Ullevaal stadion for tredje forsøk, da mot Haugesund, laget som tapte 0-6 for Rosenborg søndag.

- Intet vil smake bedre enn min første scoring for VIF da, avslutter han. Og setter seg i passasjersetet i bilen til "Henger'n".