Sport

VIF-spillerne tar sjølkritikk: – Vi følger ikke planen

Hva er galt med Vålerenga? – Vi gjør ikke det vi blir bedt om, sier Matthías Vilhjálmsson, islendingen som ikke scorer mål lengre.

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga reiser til Åråsen på lørdag med en resultatrekke som ikke har vært verre på 25 år.

Men spillerne legger ikke skylda på trenerne eller peker på manglende intensitet på trening. Tvert imot.

– Vi har igjen hatt en god treningsuke, men det teller ingenting hvis vi ikke får det ut i kamp. Vi er jævlig passive fra start av her hjemme. Det motsatte av planen, sier Vilhjalmsson til Dagsavisen.

Les også: Deila: – Selvfølgelig kan vi rykke ned (Dagsavisen+)

Mye følelser

Aron Dønnum var Vålerengas beste, men ente med utvisning. Han var rasende på seg sjøl.

– Jeg lever for fotballen, spesielt den kampen der (LSK) er vondt å gå glipp av. Blir du ikke sint av utvisning og 0-2, tror jeg det er noe galt med deg. Spesielt meg. Jeg legger så mye følelser i fotballen, jeg kan virke mer brå enn jeg er. Men må legge meg flat, laget trenger meg i 90 minutter, så blir jeg utvist, sier han.

Har full tillit

– Tillit til trenerne?

– Trenerteamet og apparatet er en veldig fin gjeng. Alle trives. Trenerne har en plan vi ikke følger, slik er det. Vi får ikke beskjed om å dette inn i egen 16-meter mot Stabæk, sier en frustrert Aron Dønnum.

For Stabæk er Vålerenga blitt lagets yndlingsmotstander. VIF er det laget de har slått flest ganger i Eliteserien.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Merkelig passivitet

Etter kampen sto den indre kjernen av Klanen og sang videre. Mohammed Fellah gikk bort til dem og beklaget.

Matthías Vilhjálmsson synes det aller rareste er passiviteten fra start. Da ble kampen avgjort.

– Vi skulle ta tak, gå i strupen på dem. I stedet får de bare spille ball og score enkle mål. Vi skyter i stang og tverrligger.

– Deilas posisjon?

– Alle jeg snakker med synes han er en fantastisk trener. Vi har hatt noen utfordringer i sommer med skader på nøkkelspillere og mistet noen viktige spillere. Men klart at gruppa er preget. Vi må jobbe sammen, hele teamet og spillerne. Tabellen lyver aldri. Vi kan ikke tro på at vi er for gode til å ligge der nede i sumpa, sier han.

Ser redde ut

Og Ronny Deila sjøl?

– Det ser ut som det er engstelse der ute. Det er en mental barriere nå. Det er nedrykksform det vi har nå. Men tror og vet vi har såpass mye kvalitet og kultur her at vi skal klare å komme oss ut av det, sier han.

Kampen mot Lillestrøm spilles lørdag klokka 16.00.

Mer fra Dagsavisen