Sport

VIF-spillerne fortsatt 75 prosent permittert

Vålerengas sportssjef bekrefter at spillerne fortsatt bare jobber 25 prosent. Men torsdag kan myndighetene gi fotballen – og VIF – en viktig boost.

Denne uka var Vålerenga-spillerne tilbake fra ferie. Fortsatt er de permittert i like stor grad.

– Vi fortsetter enn så lenge som vi gikk inn i ferien, ja, bekrefter sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Fotballen venter utålmodig på torsdagens pressekonferanse fra myndighetene. Det gjelder naturlig nok også VIF. Kanskje får klubbene omsider klarsignalet de har ventet på.

Les også: Kulturministeren: – Fotballen vil ikke snike i køen

Hva skjer i sommer?

– Vi er spente, men jeg har ingen magefølelse på hva som kommer der. Jeg registrerer at mange tror det vil komme endringer, og jeg vet at dialogen med myndighetene har vært god. Det var et nytt møte tirsdag, men jeg kjenner ikke til innholdet i hva som kom fram der. Myndighetene åpner fotballen igjen når det er forsvarlig, så vi får vente og se. Vi får bare være tålmodige, sier Ingebrigtsen.

– Er det lett?

– Det er ikke lett, men det er ingen som har det lett nå.

Sportssjefen har tidligere snakket med Dagsavisen om usikkerheten rundt overganger som følge av koronasituasjonen. Han gjentar Vålerengas motstand mot det ekstra overgangsvinduet.

– Vi ønsket jo ikke ekstravinduet, fordi vi mener det skaper ustabilitet og veldig stor uforutsigbarhet på toppen av et allerede usikkert marked. Det sa vi klart fra om da det ble bestemt.

Sportssjefen har tidligere snakket med Dagsavisen om usikkerheten rundt overganger som følge av koronasituasjonen. Han gjentar Vålerengas motstand mot det ekstra overgangsvinduet.

Les også: – Et overgangsvindu som skaper unødvendig kaos og press (DA+)

Usikkerhet

– Jeg snakker jo med agenter og klubber over hele verden. Alle stiller seg spørsmålet: Hva står vi foran nå? Det er utfordringer rundt ligaer der det ikke er avgjort noe rundt hvorvidt man skal avslutte eller fortsette. Spillere som i utgangspunktet har kontrakter som går ut i sommer, vet dermed ikke noe om hva som vil skje. Det er veldig stor usikkerhet rundt sommervinduet, sier Ingebrigtsen til og tilføyer:

– Det som i januar var en god plan for sommervinduet, er ikke nødvendigvis en god plan nå.

Flere Vålerenga-spillere har utgående kontrakt i 2020, deriblant profiler som Bård Finne og Adam Larsen Kwarasey.

– Vi kommer ikke til å gjøre noe med det før dette er over. Vi står midt oppi noe vi ikke har kontroll på. Da vil det være uklokt for bedriften, i en usikker tid, å gjøre noe med kontrakter før situasjonen er over, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Mer fra Dagsavisen