VIF-spilleren leter etter ny klubb: – Det er en del svenske klubber som har gitt lyd

Erik Israelsson (30) har ikke fått det til å stemme i sin tid i Vålerenga. Nå røper midtbanemannen til svenske Fotbollskanalen at han ser etter ny arbeidsgiver.

Israelssons kontrakt med Vålerenga utløper til sommeren, men ifølge Fotbollskanalen står han fritt til å forlate klubben allerede nå, under tittelen «Israelsson fri att lämna - jagas av flera svenska lag».

– I sommer fikk jeg beskjed om at klubben ønsker å satse på yngre spillere, spillere med Oslo-tilknytning, i tillegg til andre utenlandske spillere. Det er én av årsakene til at jeg fikk lite spilletid. Nå er jeg tilbake i Oslo for sesongoppkjøring her, sier Israelsson til Fotbollskanalen.

Les også: Israelsson kjenner på stor revansjlyst (DA+)

Nå innrømmer han at tiden i Oslo snart kan være over.

– Da VIF ga meg beskjeden i sommer, sa de også at jeg sto fritt til å finne en ny klubb. Men da ga jeg beskjed om at jeg ville bli værende for å kjempe om plassen. Jeg mener jeg har bitt godt fra meg på trening, men selvfølgelig vil alle spille fotball. Tanken om framtiden er at jeg leter etter ny klubb, og det er en del svenske klubber som har latt høre fra seg. Det er konkrete ting på bordet som jeg må ta stilling til, sier svensken.

Israelsson legger imidlertid til at han har kontrakt med VIF fram til sommeren, og at han forholder seg til den enn så lenge.

Les også: Mens VIF jakter ny trener forteller historien at store navn har vært innom. Men hva skaper suksess? (DA+)

Da Dagsavisen snakket med Israelsson i sommer, sa han følgende på spørsmål om hvorfor det ikke har fungert i VIF etter overgangen fra nederlandske Zwolle:

– Vanskelig å si. Jeg stiller store krav til meg selv. Jeg prøver bare å jobbe hardt, få det til å løsne. Det viktigste er å få trent kontinuerlig, og kjenne at man er frisk og «fresh». Det er en litt spesiell situasjon å ikke spille med A-laget. Det er klart man vil spille. Men blir det ikke matchsituasjoner i kamp, får man prøve å finne dem på trening i stedet.