VIF-smell i serieåpningen etter sløv første omgang

(Sandviken - Vålerenga 3-2). Begge lagene er medaljekandidater, men Sandviken ville mest fra start og vant på det i lørdagens serieåpning i Toppserien.

Bilde 1 av 3

Det var en skuffet VIF-gjeng som gikk av kunstgresset på Stemmemyren i Bergen. For denne kampen kunne de jo vunnet?

Ja, etter en bedre 2. omgang, som de vant 2-1, men passiviteten før pause ødela denne kampen for deres del. Laget kom bare til to-tre halvslappe avslutninger, mens Sandviken var mye mer aggressive og mer direkte på mål i sitt spill.

Fra Lyn til Sandviken

Best i dette var fjorårets Lyn-spiller Vilde Hasund som tok det meste i sine føtter og løp tvers gjennom VIF-forsvaret etter 17 minutter. Ingen klarte å stoppe henne og hun sendte ballen hardt ned i hjørnet.

Vålerenga ble presset lavt i hele omgangen og det var helt fortjent da 2-0 kom fire minutter før pause. Vilde Hasund var tilrettelegger denne gangen og innlegget hennes headet Kennya Cordner i mål bak en sjanseløs VIF-keeper Hannah Seabert.

Mer vilje etter pause

VIF-trener Jack Majgaard Jensen må antagelig ha gitt noen klare meldinger i pausen. For etter hvilen lignet Vålerenga mer på et lag som ville noe. Laget gikk i front i duellene og tok initiativet i kampen. Det ga flere situasjoner foran Sandvikens straffefelt, blant annet et frispark fra 18 meter etter en times spill. Kaptein Sherida Spitse satte ballen hardt ned i keepers venstre hjørne.

Celin Bizet Ildhushøy kom inn for Dejana Stefanovic tidlig i 2. omgang på VIFs venstrekant og bidro til fartsøkningen. Men Sandviken var også farlig på kontringer og laget fikk straffe da Ingrid Ryland ble felt inne i straffefeltet tolv minutter før slutt. Lisa Naalsund hamret ballen i nettet.

Sen sluttspurt

Fire minutter før full tid ble det ny spenning da Sherida Spitse snappet en klarering og skjøt igjen hardt ned i hjørnet fra 16-meteren. 2-3 og VIF kunne jage utligning i de fem tilleggsminuttene.

Men de store sjansene uteble, laget fikk corner etter 96 minutter, ballen landet hos Ildhushøy på ni meters hold, men det unge talentet blåste ballen over slik at alle poengene ble igjen i Bergen.

For Vålerenga ble kampen en nedtur og poengtapet kan være utslagsgivende selv om det er meningsløst å konkludere etter første serieomgang. Men VIFs 4-3-seier her i fjor bidro til at de holdt seg foran vestlendingene.

Toppserien kvinner lørdag, 1. runde:

Sandviken – Vålerenga 3-2  (2-0)

Stemmemyrek kunstgress: 150 tilskuere.

Mål: 1-0 Vilde Hasund (18), 2-0 Kennya Cordner (42), 2-1 Sherida Spitse (61), 3-1 Lisa Naalsund (str. 78), 3-2 Spitse (86).

Røa – Arna-Bjørnar 0-1 (0-1)

Røa Idrettsplass.

Mål: 0-1 Rikke Nygard (42).

Avaldsnes – Lyn 5-2 (3-1)

Avaldsnes kunstgress: 104 tilskuere.

Mål: 0-1 Emma Stølen Godø (16), 1-1 Elise Thorsnes (29), 2-1 Rasheedat Ajibade (42), 3-1 Ylinn Tennebø (45), 3-2 Trine Skjelstad Jensen (48), 4-2 Olaug Tvedten (55), 5-2 Thorsnes (61).

Spilt fredag: Rosenborg – LSK Kvinner 1-1 .

Spilles søndag: Klepp – Kolbotn.