VIF slo vinterens sterkeste lag

(Vålerenga – Bodø/Glimt 3-2): Bodø/Glimt kom til Intility Arena med 27-0 i målforskjell. Fredag sørget Chidera Ejuke, Herolind Shala og Bård Finne for at VIF vant årets første hjemmekamp på eget kunstgress.

Bilde 1 av 3

VALLE (Dagsavisen): Bodø/Glimt kom fra sterke seirer mot Aalesund (3-0) og Strømsgodset (5-0), men nordlendingenes sterke rekke ble stanset av Ronny Deilas VIF-mannskap.

Det begynte imidlertid dårlig for Vålerenga. Glimt-kaptein Patrick Berg utnyttet et stygt balltap fra Mohammed Abu og plasserte sikkert inn 1-0 til gjestene etter tolv minutter. Ballen suste inn i venstre hjørne bak VIF-keeper Kristoffer Klaesson, som vikarierte for en ryggplaget Adam Larsen Kwarasey i VIF-buret.

Vålerenga fikk en god mulighet til å utligne seks minutter etter, men Chidera Ejukes forsøk fra god posisjon gikk over.

Boniface mot VIF

Glimt-prøvespiller Victor Boniface, nylig på prøvespill hos VIF, fikk en stor mulighet da han ble spilt alene mot mål like etter, men nigerianerens lobb ble for svakt til å overliste Klaesson.

Så satt utligningen for hjemmelaget. Sam Adekugbe la inn fra venstre i det 21. spilleminutt. Fitim Azemi mottok ballen, før han la den tilbake til Ejuke som plasserte inn 1-1.

– Vi spilller en god kamp. Og jeg håper på flere scoringer, sier Ejuke til Dagsavisen.

Etter 37 minutter fikk vertene straffespark da Jonatan Tollås ble holdt inne i Glimt-boksen. Bård Finnes forsøk gikk rett på keeper, men nykommer Herolind Shala kjempet inn returen til 2-1. Like før pause økte Bård Finne til 3-1 da han igjen fikk sjansen fra straffemerket. Denne gangen var hordalendingen sikker.

Bodø/Glimt jaktet en pangåpning etter hvilen, og de fikk det de var ute etter. Ulrik Saltnes spilte Vegard Leikvoll Moberg alene mot mål, og sistnevnte gjorde ingen feil. 2-3-reduseringen var et faktum.

Tverrligger

VIF fikk muligheten til å gå opp i tomålsledelse igjen knapt ti minutter senere, men midtstopper Tollås stanget ballen i tverrligger fra kort hold etter corner.

VIF-trener Deila valgte etter hvert å gjøre en rekke bytter, noe som preget siste del av kampen. Likevel hadde begge lag gode scoringsmuligheter. Blant annet kom tidligere Glimt-spiss Fitim Azemi alene mot keeper med få minutter igjen på klokken, men lobbet svakt over fra god posisjon.

Gjestene prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men Vålerenga holdt unna til seier.

VIF spilte for øvrig uten Matthías Vilhjálmsson, som var ute med en liten skade. Høyrebacken Efraín Juárez er i Oslo, men er ennå ikke formelt klar for VIF.

Vålerengas neste treningskamp er hjemme mot Tromsø 8. mars.

Fornøyd Deila

– Vi gjorde en fin førsteomgang. Vi hadde veldig god kontroll, og skapte brukbart med sjanser. I 2. omgang åpnet kampen seg mer opp. Vi fikk en dårlig start, men skapte likevel ganske mange muligheter. Det vitner om at vi er farligere enn det vi var i fjor, men samtidig er det ting å jobbe med, sa Ronny Deila til Dagsavise etter kampslutt.

– Som for eksempel?

– At vi holder 90 minutter fysisk. Det er viktig. Men da trenger vi kamper, som vi fikk nå.

– Hva blir viktigst den siste knappe måneden før sesongstart?

– Glede. Og vi må være tydelig på det vi skal gjøre. Få overskudd på alle måter. Vi vil ha en skadefri tropp, og få alle der de skal være.

– Det er en del nye fjes. Vil det ta tid å få integrert alle i måten du ønsker å spille på?

– Det vil ta tid, men vi har en måned igjen. Vi skal bruke ukene godt.

– Hvordan vil du si nivået er så langt, kontra i fjor?

– Vanskelig å svare på. Det får vi svar på utover. Nå er det viktig at vi holder oss skadefrie og trener godt. Og så er det kjempebra at vi vinner fotballkamper. Vi må bli vant til å vinne. I så måte var det godt med en ny seier i dag.

– Du nevner at dere skal trene godt. Det meldes ned mot minus ti grader neste uke. Jeg har hørt at planen er å trene på Intility Arena – hva skjer hvis det blir iskaldt her?

– Det blir trening, svarer en glisende Deila.

Treningskamp fredag:

Vålerenga – Bodø/Glimt 3-2 (3-1)

Intility Arena, 275 tilskuere

Mål: 0-1 Patrick Berg (12), 1-1 Chidera Ejuke (21), 2-1 Herolind Shala (38), 3-1 Bård Finne (str., 43), 3-2 Vegard Leikvoll Moberg (47).

Vålerenga (4-2-3-1) startet slik: Kristoffer Klaesson – Markus Nakkim, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås, Sam Adekugbe – Mohammed Abu, Magnus  Lekven – Herolind Shala, Chidera Ejuke, Bård Finne – Fitim Azemi.