Nyheter

VIF slapp inn tre mot Godset: – Det er skuffende når vi har vært så solide bakover

(Strømsgodset - Vålerenga 3-2). Etter fire kamper uten tap, fikk Vålerenga en nedtur.

MARIENLYST (Dagsavisen): Etter tapet var VIF-trener Ronny Deila lite fornøyd.

– Jeg synes vi åpner veldig bra. Vi har kontroll de første 25, men så begynner vi å droppe for mye med forsvaret og blir veldig lange i laget og da blir det store rom på midtbanen. Når vi så begynner å tape dueller og kommer på etterskudd, ender det med 1-0 før pause, og det samme skjer i andre omgang, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Dette er en endring fra hvordan Vålerenga har framstått og Deila er skuffet.

– Når vi har vært så solide bakover i så lang tid, er det skuffende at vi slipper opp det presset og den kompaktheten vi har hatt. Det ble store rom. Sånn som når Keita scorer 2-0, det er altfor lett. Jeg syntes gutta står på og sloss helt til siste slutt og vi er nære på der, men det blir vanskelig å vinne når du slipper inn tre sånne mål.

Kun ett poeng av 21 mulige har Godset tatt på de siste sju ligakampene, men søndag skulle de få en etterlengtet opptur mot Vålerenga. En scoring av Lars-Christopher Vilsvik og to av Muhammed Keita sørget for en meget viktig 3-2-seier til Godset over Vålerenga, skriver NTB.

Ned på jorda

VIF kom ned på jorda etter fire strake kamper uten tap.

– Jækla surt. De første 25 åpner vi veldig bra. Vi har bra kontroll på kampen, Godset skaper ingenting. Så begynner forsvarstrøbbelet. Vi gjør ting jeg ikke har sett vi har gjort. Vi slipper til veldig enkle mål. Vi skaper ting, vi er med i kampen hele tiden, vi slåss, men vi taper enkle dueller, som på det siste målet. Vi taper to dueller før det siste målet, da blir det ikke lett å vinne fotballkamper, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport etter oppgjøret.

Til Dagsavisen utdyper han:

– Vi klarer ikke å vende spillet og få til det som vi gjorde til å begynne med. Vi får det til på slutten, da vi vender spillet fra side til side og får masse gode situasjoner. 
 
– Hvordan er det for deg å møte Strømsgodset som tidligere Godset trener? Føler du ekstra på kamper som dette?

– Jeg begynner å bli ganske vant til det (å spille mot dem), men vi hadde veldig lyst på de tre poenga, sier han.

– Vi møter et bra lag. Sånn som Godset spiller i dag, så kommer de til å ta flere poeng. Vi var skuffa i kampen mot Kristiansund og syntes ikke nivået var der, men det var bedre energi hos gutta i dag, men vi slipper inn for lett i dag, sier han og legger til:

– Scorer du to mål så skal du vinne, i hvert fall få med deg poeng på bortebane.

Tamme minutter

Etter 39 rimelig tamme minutter på Marienlyst tok det skikkelig fyr i teltet etter en corner. Innersvingeren fra nysigneringen Mikkel Maigaard ble klarert, men på første touch klinket Lars-Christopher Vilsvik til. Ballen gikk gjennom hele feltet og i mål, skriver NTB.

Scoringen var Vilsviks første i Eliteserien siden juli 2016.
Like etter pause sendte innbytter Muhamed Keita hjemmelaget opp i 2-0. Keita fikk ballen på 30 meter, dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert via stolpen og i mål. Da ble det vill jubel på Godset-benken.

Keepertabbe

Aron Dønnum reduserte like etter for gjestene. Vålerenga vant ballen høyt i banen og Felix Horn Myhre fant Dønnum ute på høyre kant. Dønnum vendte bort Herman Stengel før han plasserte ballen i mål, via hanskene til Godsets nysignering Martin Hansen. Den kunne dansken gjort mer med.
Keita slukket Vålerenga-håpet bare ti minutter senere, da han kom alene med Kristoffer Klaesson. Keita var kald som en fisk da han plasserte ballen under den utrusende målvakten.

20 minutter senere kunne det igjen blitt satt spørsmålstegn til Hansens keeperarbeid. Dønnum svingte inn en corner som traff hodet til Johan Lædre Bjørdal. Noen centimeter foran bokset Hansen ut i løse luften. Headingen til VIF-stopperen gikk rett i mål. Dermed var det 3-2.

Flere mål ble det ikke på Marienlyst. Godset ligger fortsatt sist, men nå er det bare ett poeng opp til Sarpsborg 08 på 15.-plass og to opp til Stabæk. Tromsø på trygg grunn ligger fire poeng over Godset.

Vålerenga tapte søndag sin første kamp siden 0-3-tapet for Rosenborg 16. juni. De ligger nå på 6.-plass, plassen bak RBK, med 25 poeng.


Strømsgodset – Vålerenga 3-2 (1-0)
Mål: 1-0 Lars Vilsvik (40), 2-0 Muhamed Keita (49), 2-1 Aron Dønnum (51), 3-1 Keita (62), 3-2 Johan Lædre Bjørdal (71).
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.
Gult kort: Duplexe Tchamba, Strømsgodset.
Lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Martin Hansen – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Duplexe Tchamba, Prosper Mendy – Herman Stengel, Jack Ipalibo (Johan Hove fra 60.), Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Mustafa Abdellaoue (Muhamed Keita fra 46, Lars Sætra fra 88.), Moses Mawa.
Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez (Christian Borchgrevink fra 85.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson, Felix Myhre (Mohammed Abu fra 51.) – Bård Finne (Deyver Vega fra 70.).

Mer fra Dagsavisen