Sport

– VIF skal alltid være et topplag

For første gang møtes Lars Bohinen og Kjetil Rekdal som trenere på tippeliganivå. I den berømmelige kvalikkampen mellom VIF og Sandefjord i 2003 i Vallhall var rollene deres helt annerledes.

//ratv.23video.com/11463495.thtml?token=06dad38fdba4287ffb6a8e8e200a9058&source=embed&photo%5fid=11599643

Møtet i Sandefjord mandag blir et nytt kapittel i den lange historien om de to profilene fra 90-tallets landslag. Og ikke minst deres tid sammen da de ledet Vålerenga til sølv i 2004 og gull i 2005.

– Vålerenga skal være med i medaljekampen i sju av ti år. De må få lov til å ta et generasjonsskifte slik Kjetil er i gang med nå, sier Lars Bohinen til Dagsavisen.

Nå leder han et presset Sandefjord som har tapt sine seks siste kamper, mens Vålerenga ligger på bronseplass.

For to år siden møtte han Kjetil Rekdal og VIF i cupen da han var trener for Asker (tap 2–3).

– Vi er ganske forskjellige som trenertyper. Kjetil er veldig tydelig på det han vil og er tro mot seg sjøl og sine egne ideer. Jeg har en mer spørrende tilnærming. Men jeg er klar på hvordan vi skal spille, sier Bohinen som har vært både lagkamerat på banen, spiller under Rekdal og sportssjef mens Rekdal var trener, alt sammen i Vålerenga.

I den historiske kvalikkampen mellom Vålerenga og Sandefjord i 2003 i Vallhall, satt Bohinen på benken.

– Jeg hadde kyssesyke uten å vite det, og håpet å bli sittende på benken, forteller han. Kjetil Rekdal var høyst delaktig og scoret på et frispark i 5–3-seieren.

Se intervju både med Rekdal og Bohinen om samarbeidet deres i «Fotballsnakkis»-videoen øverst i saken. Der forteller også Bohinen om karrieren sin i England og debutkampen til Ole Gunnar Solskjær.

LES OGSÅ: Rekdal topper tidenes sportsøyeblikk-kåring: «Mye verre å se andre ta straffe»

Mer fra Dagsavisen