Sport

VIF satser ungt og lokalt: – Det gir en boost til hele klubben

– Vi skal vinne med lokale spillere, sa Dag-Eilev Fagermo dagen han ble VIF-trener. Det er de godt i gang med.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Ivan Näsberg ble helten da han utlignet og reddet ett poeng mot RBK onsdag. Midtstopperen er fra Vålerenga, har gått på skole på Vålerenga og har vært i klubben siden han var fem år gammel. Näsberg legger ikke skjul på at det kanskje har manglet litt «Enga-identitet» de siste årene. Nå har Vålerenga startet sine fem første kamper for sesongen med flere spillere fra Oslo og nærområdet.

– Det gir en boost til hele klubben, supporterne og resten av folka som følger med. Jeg føler vi har manglet ordentlige Vålerenga-gutter som har kommet opp og frem de siste sesongene. Nå ser det ut som vi får det til, og det lyder bare bra, sier Ivan Näsberg til Dagsavisen.

Takknemlig

Spillere som Osame Sahraoui, Kristoffer Klaesson, Felix Horn Myhre, Aron Dønnum og Christian Borchgrevink var å se på banen mot Rosenborg. Dette er lokale spillere som har vært i VIF-systemet fra ung alder, som nå får tillitt fra start. Sistnevnte verdsetter tillitten hos Dag-Eilev Fagermo.

– For min del, setter jeg utrolig stor pris på spilletiden jeg får og har fått. Samtidig har vi veldig mange talentfulle spillere i denne klubben. Ikke bare de som har vært med i kamptroppene til nå, men også flere i bakhold som helt sikkert kunne kommet inn og gjort en god jobb for laget. Forhåpentligvis fortsetter vi å bygge på det vi har her nå, så kan det se lyst ut om noen år, forteller Christian Borchgrevink.

21-åringen spilte sine første år i Lille Tøyen, som er en liten spasertur unna Valle. Borchgrevink har vært i VIF siden 2008, og debuterte på A-laget mot Brann i 2017, i Vålerengas første seier på Intility Arena. Å slippe til talentfulle spillere og gi dem sjanser i Eliteserien hjelper på humøret i gruppa.

– Det blir enklere som unggutt når du først får tillitt, og det er enklere å smile litt ekstra for hele lagets del når vi unge presterer, sier han.

– Ser veldig lovende ut

Dagsavisen snakket tidligere i uka med eks. VIF-kaptein Daniel Fredheim Holm om VIFs unge satsing. Vålerenga-legenden liker det han har sett av VIF så langt i år, og tror interessen rundt klubben øker når Fagermo slipper til de unge og lokale spillerne.

– De har fått en god start, og det ser veldig lovende ut. Det gjør noe med interessen både for Vålerenga og Oslo når de unge spillerne får prøve seg på A-laget, forteller Fredheim Holm og legger til:

– Det tror jeg er en veldig positiv greie, og så hjelper det alltid å komme i gang sånn som de har gjort. Med ny trener, ny filosofi, gode kamper, poeng og unge spillere, sier KFUM-spilleren som har stor tro på Dag-Eilev Fagermos menn i 2020-sesongen.

Les også: Fredheim Holm: – Jeg håper vi kan være litt som Skeid var

Vålerenga spiller sin tredje hjemmekamp for sesongen lørdag, når Aalesund gjester Intility Arena for første gang siden 2017.

Mer fra Dagsavisen