VIF røk etter spillerforlengelse hjemme mot Stavanger Oilers

(Vålerenga - Stavanger Oilers 2-3 e.f.). VIF ledet da det gjensto ni minutter på Jordal amfi, men Stavanger Oilers slo tilbake og i forlengelsen ble en stygg feil av Daniel Sørvik avgjørende.

Bilde 1 av 4

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Tobias Lindström scoret to, og sørget for at VIF lå an til seier med ni minutter igjen av tirsdagens kamp hjemme mot Stavanger Oilers. Men vestlendingene slo tilbake, og sørget for spilleforlengelse.

I motsetning til kampen for øvrig var det VIF som styrte spillet i tre mot tre, men  med ett minutt og 20 sekunder igjen rappet David Morley pucken fra Daniel Sørvik, som forsøkte å spille en pasning framover i banen, som ville sendt VIF alene med Henrik Holm. I stedet for kunne Morley serverere Brassart, som ganske enkelt satt pucken forbi Steffen Søberg, som hadde levert en meget god kamp.

– Får han fram pucken så er vi jo aleine med keeperen, men det er bare det at han må få lagt den et annet sted, via vantet, eller hvor som helst. Så er det jo maks uflaks at han klarer å legge den rett på bladet hans da. Det skjer jo feil i hockey, og Sørvik var god i dag og gjorde en bra jobb. Han har jo vært sjuk lenge og sånn. Vi har jo i det hele tatt hatt mye skader i laget og folk ute, men det lysner jo litt nå, sier VIF-trener Roy Johansen til Dagsavisen etter tapet.

Til tross for at Stavanger vant skuddstatistikken hele 37-23 var likevel Johansen misfornøyd etter to sure baklengsmål etter at de ledet med ni minutter igjen.

– Det var surt å tape når vi dominerte tre mot tre, og kom dit etter å ha sluppet inn egentlig et møkkamål der (2-2). Og så dominere tre mot tre, det er et surt tap. De scorer på sitt første skudd i tre mot tre, understreker han.

– Vi skaper masse i tre mot tre, men gjør en avgjørende feil, legger han til.

Til tross for at det var Stavanger som var det beste laget på Jordal tirsdag var det Vålerenga som tok sats fra start og allerede i åpningsminuttet var Filip Gunnarsson nære på å gi VIF ledelsen.Etter dette ble perioden preget av mange utvisninger.

VIF utnyttet overtallsspillet

Vålerenga pådro seg to to-minuttere, mens Stavanger ble sendt i utvisningsboksen hele fire ganger i løpet av den første perioden.

Til tross for at begge lag skapte gode muligheter i spill fem mot fire, måtte det et fem mot tre-spill til for å få hull på byllen.

VIF fikk hele ett minutt og tre sekunder med to mann mer og da fant til slutt Jørgen Karterud sin rekkekamerat Tobias Lindström med en flott pasning gjennom målgården til Oilers-keeper Henrik Holm. Lindström løftet pucken enkelt opp i nettaket til 1-0 med drøyt fire og et halvt minutt igjen av første periode.

Det resultatet sto seg ut perioden.

Brassart utligning for Oilers – med rumpa

I andre periode tok Stavanger over showet på Jordal Amfi, og utenom forsøket til Axel Sundberg på å slå pucken i mål i lufta, tidlig i perioden, hadde VIF lite å bidra med.

Stavanger var svært nære å utligne flere ganger, men marginer og en god Steffen Søberg holdt stand de første 8.47 av andre periode før Brady Brassart til slutt klarte å kvitere ut en utligning. Også Stavanger trengte nummerert overlege for å få pucken i nota (fem mot fire).

Med seks minutter igjen av andre periode var Stavanger nær igjen, men en slashing fra Kalle Ekelund på Markus Vikingstad forhindrer baklengs, og det endte i stedet «bare» med en utvisning på Ekelund.

Både Kalle Ekelund og Tommy Kristiansen måtte en tur i garderoben i løpet av perioden, der også temperaturen økte ørlite grann mellom de to lagene.

– Det er en seniorkamp, en tøff match. Mye fysisk hockey og en av de bedre matcha i intensitet, fart og trøkk. Så en bra match. Veldig mye bra, og derfor er det også surt at ikke vi får med oss mere poeng, oppsummerer Johansen.

I tredje periode økte det ytterliggere og tre og et halvt minutt etter pausen satte VIFs Magnus Brekke Henriksen inn en knallhard og voldsom takling på gjestenes André Strandborg.

Brekke Henriksen ble sendt av isen for takling mot hodet, mens Stavanger Oilers fikk lov til å boltre seg i fem minutter med én mann mer. Men klarte egentlig ikke å skape noe som helst.

– Vi spiller veldig bra i tre mot tre, og i «special teams» (over- og undertall) . De får fire mot fem, i fem minutter. Det er en utrolig femminutter dem klarer å blåse der. Han er jo ikke i nærheten av huet hans en gang. Jeg har sett den, og den er feil, sier Johansen om situasjonen.

– Men det er greit, vi spiller bra i undertall og rir av den og så får vi 2-1, og da er det kalrt at det er surt at de får det 2-2-målet og så er det første målet i tre mot tre også etter at vi har hatt mye sjanser og kan sette den, legger han til.

Oilers kom tilbake og avgjorde

Til tross for at Stavanger ikke fikk til mye i det lange overtallspillet, hadde de likevel et godt grep om kampen, men med 9.15 igjen av tredje periode fikk Vålerenga dropp til høyre for Henrik Holm. I droppen stilte VIF-kaptein Tobias Lindström seg opp – vinner droppen – stormer mot mål, og setter inn 2-1 for Vålerenga, mot spillets gang.

Med drøyt ni minutter igjen hadde plutselig Stavanger Oilers kniven ordentlig på strupen, men det tok ikke gjestene mer enn drøyt halvannet minutt før de var tilbake igjen.

Et frustrerende baklengsmål der skuddet fra David Morley gikk via Steffen Søberg og ble liggende på helt åpent mål for Joey Martin som stupte inn utligningen.

– Vi er jo best i første, og de best i annen, så det er jevnt. Og så leder vi 2-1, så er det klart det målet kommer og så får dem første skuddet på mål i tre mot tre der vi har pucken hele tida. Det er klart at det er surt å tape da, sier Johansen.

Dermed ble det kun ett poeng på Vålerenga, men Stavanger fikk med seg to. VIF beholder med det tredjeplassen på tabellen, men avstanden ned til Stavanger på fjerde skrumpet til to poeng.

Eliteserien menn tirsdag, 24. runde:

Vålerenga – Stavanger 2-3 e.f. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Jordal amfi: Ingen tilskuere.

1. periode: 1-0 (15.23) Tobias Lindström (Jørgen Karterud, Kalle Ekelund).

2. periode: 1-1 (28.47) Brady Maurice Brassart (Christopher Corbin Rumble, Nicolai Bryhnisveen).

3. periode: 2-1 (50.45) Lindström, 2-2 (52.20) Joey Martin (David Morley, Dan Kissel).

Forlengning: 2-3 (63.40) Brassart (Morley).

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Stavanger 5 x 2 min.