Sport

VIF-reserven: – Opp til klubben hvor mye tillit de er villig til å gi Klaesson

Vålerengas Kjetil Haug stortrives ikke med tilværelsen i 2. divisjon. Veien til førstekeeperplass virker lang, men 22-åringen er klar på at han fortsatt skal kjempe for å få muligheten.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Haug voktet buret da VIF-rekruttene slo Florø 3-1 i 2. divisjon søndag. Han var en av få VIF-spillere med A-lagserfaring som startet matchen.

– Kjenner du på et ekstra ansvar når du har et så ungt lag foran deg?

– Jeg vet det er mange gode spillere foran meg, så det utgjør ikke noen stor forskjell. Men selvfølgelig kjenner jeg på litt ekstra press som kaptein og eldstemann. Men det er sånn det skal det være, sier Haug til Dagsavisen.

Kjetil Haug. Foto: Jørn H. Skjærpe

Kjetil Haug etter søndagens seier mot Florø. Foto: Jørn H. Skjærpe

Bak i køen

– I august sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen at Kristoffer Klaesson er et tydelig førstevalg mellom stengene. Samtidig erkjente han at du er for god for benken og for spill i 2. divisjon. Hva tenker du om din egen fotballframtid?

– Egen framtid på sikt har jeg ikke tenkt så mye over. Selvfølgelig ønsker jeg å spille mer på A-laget enn det jeg har gjort, men treneren har tatt et valg. Det får jeg respektere. Det gjør det ikke noe annerledes for min del. Jeg skal fortsette å stå på på trening. Og du vet aldri, ting kan endre seg raskt i fotballen. Per dags dato er Klaesson førstevalget, men ting kan forandre seg om en måned eller to. Jeg skal stå på videre, og hvis sjansen kommer igjen er jeg klar, forsikrer Haug.

Les også: – Tydelig førstevalg (DA+)

– Er det frustrerende at det veien til startplass virker lang?

– Selvfølgelig er det frustrerende, men det er en del av gamet når de velger å satse på en annen keeper. Klaesson er ung, han kommer til å ha gode og dårlige kamper, han kommer til å gjøre feil, men slik er det når du er ung. Han tar god læring av det. Så er det opp til klubben hvor mye tillit de er villig til å gi ham. Jeg har sagt fra om at jeg er klar når muligheten kommer. Jeg får bare trene godt og sørge for at jeg er klar, svarer burvokteren.

– Har nivået

– Hvor lenge kan du leve med at situasjonen er slik som nå – med tanke på din egen utvikling?

– Noe tidspunkt vil jeg ikke sette på det, men jeg er 22 år nå. Jeg kan ikke drive og sitte på benken altfor lenge. Men nå får jeg i hvert fall god matching i 2. divisjon, og jeg får i tillegg en god treningshverdag. Så er det selvfølgelig ikke her jeg har lyst til å spille. Jeg har jo hatt innhopp og en kamp fra start i Eliteserien, og følte at det nivået har jeg. Da er det jo frustrerende å ikke få vise det fram mer. Men et valg er tatt, og det respekterer jeg, sier Haug.

Les også: Etterlengtet seier for VIF-rekruttene (DA+)

Han var glad for å lede VIF-rekruttene ut på banen mot Florø.

– Jeg har alltid lyst til å spille kamper. På høyest mulig nivå. Per dags dato er det 2. diviisjon som er det høyeste nivået jeg har mulighet til å spille på, men all kamptrening er bedre enn ingen kamptrening, poengterer 22-åringen.

Mer fra Dagsavisen