Sport

VIF-profilen Deila vil ha i gang igjen

Erik Israelsson kom til Vålerenga for å bidra med målpoeng og erfaring, men har slitt med lite spilletid. Kontrakten går ut om ett år, men svensken har ingen planer om å bytte beite i sommer. Ronny Deila vil hjelpe ham å finne toppformen.

VALLE (Dagsavisen): 30-åringen kom til Vålerenga fra nederlandske Zwolle i fjor sommer.

– Vi vil ha en spiller som gir oss målpoeng fra midtbaneleddet. Erik hadde ti mål og seks målgivende i sesongen han reiste fra Hammarby og Allsvenskan, og vi tror han kan gjøre det samme her, sa VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til vif-fotball.no da Israelsson ble presentert som VIF-spiller.

Men suksessen har uteblitt, tross en lovende start i fjor. Så langt denne sesongen har ikke den svenske midtbanemannen startet en eneste seriekamp. Det har blitt med fem innhopp, ingen mål og heller ingen målgivende.

– Erik har først og fremst slitt med kroppen i år. Hovedfokuset mitt er å få ham i full vigør igjen, for han er en bra spiller. Så langt har han ikke følt at kroppen har respondert ordentlig. Det kan vi se på spillet hans, sier VIF-trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

VIF-trener Ronny Deila (t.v.). Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Ny start for Vålerengas nye midtbanemann (DA+)

Svensk interesse?

30-åringen klarer ikke sette fingeren på hvorfor det foreløpig ikke har lyktes for ham.

– Vanskelig å si. Jeg stiller store krav til meg selv. Jeg prøver bare å jobbe hardt, få det til å løsne. Det viktigste er å få trent kontinuerlig, og kjenne at man er frisk og «fresh». Det er en litt spesiell situasjon å ikke spille med A-laget. Det er klart man vil spille. Men blir det ikke matchsituasjoner i kamp, får man prøve å finne dem på trening i stedet. Jeg prøver å finne formen på den måten, sier han til Dagsavisen.

– Du har spilt lite, og avtalen din med VIF utløper neste sommer. Hva tenker du om framtiden? Vil du se deg om etter noe annet?

– Jeg forholder meg til at jeg har ett år igjen her. Jeg gjør mitt beste for å få spille. Vi får se hva som skjer i framtiden, jeg vil ikke spekulere i det nå, svarer han.

Les også: Israelsson har merket stor forskjell på norsk og nederlandsk fotball (DA+)

– Det har vært interesse for deg fra svensk fotball tidligere. Kjenner du til om den fortsatt er der?

– Jeg har gjort det bra i Sverige tidligere. Hvis det er interesse, så er det naturlig at det vil komme derfra. Men jeg vil ikke spekulere i det. Nå er jeg her. Jeg gjør mitt beste for VIF. Og jeg kjenner på en stor revansjlyst her.

​Saken fortsetter under bildet

###

Israelsson, her på trening onsdag, tenker lite på en eventuell overgang fra VIF. Foto: Jørn H. Skjærpe

Trives

Svensken beretter at han og familien trives i Oslo.

– Vi har skaffet oss et familieliv her. Vi hadde en tøff tid i Nederland, men nå har vi funnet vår plass her. Det kjennes bra, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Han er fast bestemt på å vise seg fram etter ferien.

– Det er det jeg håper på. Det gjelder å prestere på trening og i kamp, enten det er med A- eller B-laget. Det er der mitt fokus ligger. Akkurat nå er jeg ikke inne i startelleveren. Da er det bare å trene enda hardere og bevise at jeg fortjener en plass der, sier Erik Israelsson.

Vålerenga gjester FK Haugesund i serien på søndag. VIF er tabellfemmer i Eliteserien, mens FKH ligger på åttendeplass så langt.

Mer fra Dagsavisen