VIF opp på tredje

I Jordal Amfi ble Martin Laumann Ylven dagens mann.

I Jordal Amfi ble Martin Laumann Ylven dagens mann da Vålerenga klatret til tredjeplass på tabellen mot Frisk Asker. To scoringer og en strålende pasning til Rasmus Ahlholms 3-1-scoring ble landslagsbackens solide beholdning. Kampen endte 3-2.

Kongsvinger har vært kasteballen så langt i årets eliteserie, og torsdag gikk hedmarkslaget på en ny smell hjemme mot Sparta Sarpsborg. Gjestene ledet 4-0 allerede etter åpningsperioden, og deretter satte gjestene på «cruisekontrollen» og vant 5-0.

Henrik Malmström scoret to ganger og var toneangivende for gjestene.

Tabelljumbo Kongsvinger står fortsatt med sitt ene poeng. Sparta er nummer seks, 15 poeng bak ledende Stavanger.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Finner formen

Forrige sesongs NM-finalist Lørenskog er i ferd med å finne formen i eliteserien ishockey. Anført av Jason Krog (41) ble Storhamar slått 4-3 i en dramatisk kamp torsdag.

Oppgjøret på Hamar var en duell mellom to lag som har slitt overraskende tungt innledningsvis i årets sesong. Foran kampen var lagene tabellnaboer og hadde kun Manglerud Star og Kongsvinger bak seg.

Lørenskog har vist tegn til formstigning den siste tiden, og torsdag fortsatte poengplukkingen. Tidligere NHL-spiller Jason Krog scoret tre ganger mot et Storhamar-lag som først i siste halvdel av kampen ga gjestene skikkelig kamp.

Forrige sesongs NM-semifinalist kom under allerede etter ti(!) sekunder av åpningsperioden, og det hjalp lite at Lars Løkken Østli utlignet rett etter. Rett før periodeslutt overtok canadiske Jason Krog showet og sto bak de tre neste scoringene.

Storhamar skapte spenning med reduseringene til unggutten Anders Gulliksen og Joakim Jensen, og de siste minuttene var Lørenskog heldig som unngikk utligning.

Ny Stavanger-seier

Med seieren klatret Lørenskog forbi Storhamar på tabellen. Romerikingene er fortsatt 18 poeng bak serieleder Stavanger. Siddisene tok tre nye poeng med 2-1-seieren over Manglerud Star.

Skåret i gleden for serielederen var at landslagsbacken Dennis Sveum hinket av isen i tredje periode med det som så ut som en kneskade.

Stavanger har nå ni poengs luke til Lillehammer på toppen av tabellen.

Serietoeren var på besøk i Fredrikstad torsdag. Etter to målløse perioder innledningsvis, så canadiske Troy Rutkowski ut til å bli matchvinner for Lillehammer med sin scoring tidlig i tredje periode. Stjernens Niklas Bröms sendte imidlertid kampen til forlengning halvminuttet før slutt, men der scoret Rutkowski sitt annet mål og sørget for to poeng til serietoeren. (NTB)