Sport

VIF om treningsnekten: – Vil være konkurransevridende

Dag-Eilev Fagermo og Jørgen Ingebrigtsen håper i det lengste at Vålerenga kan starte opp fellestreninger igjen til uka. Hvis ikke kan VIF-spillerne havne i bakleksa.

Vålerenga-leiren venter naturlig nok utålmodig på at laget kan starte opp fellestreningene igjen. De strenge koronatiltakene i osloregionen gjør at spillerne foreløpig må trene på egen hånd.

– Det er utrolig kjedelig. Vi trenger å trene. Det å ikke få trent, er veldig dumt – spesielt for de unge spillerne som må utvikle seg. Men signalene er lovende med tanke på å starte opp igjen neste uke, sier trener Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Alle treningskamper og fellestreninger for toppfotballen i Oslo avlyst ut måneden

Vil ha enda sterkere VIF-utgave

– Er det konkurransevridende at andre klubber får trene, mens VIF ikke får det?

– Det er det jo, men det har også med tid å gjøre. Får vi begynne igjen neste uke, skal vi greie å overleve dette, sier Fagermo.

Les også: Fagermo: Disse spillertypene må Vålerenga hente inn​ (+)

Han har store planer for å gjøre årets oppkjøring enda bedre enn i 2020.

–  Vi skal bli enda sterkere og enda bedre trent enn i fjor. Jeg har håp om at flere spillere tåler å trene enda mer i år, sier Vålerenga-treneren.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen deler trenerens frustrasjon over at spillerne må trene individuelt.

Frustrert

– Det er frustrerende. Det oppleves vanskelig for oss, som for alle andre. Fortsetter dette over tid, så vil det være konkurransevridende – det vil være krevende å «ta igjen» de øktene som resten av eliteserieklubbene kjører nå. Men vi skal klare oss gjennom denne uka, og det ser lovende ut for at vi kan starte opp igjen neste uke. Fotballforbundet gjør en fantastisk innsats for oss som er berørt nå, så det er veldig bra, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Vi er nødt til å komme i gang igjen snart. Men samtidig må det gjøres på en forsvarlig måte, legger han til.

Les også: Borchgrevink: – Trodde vi var over det verste (+)

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF sa mandag følgende til NTB:

– Nå er det jo også sånn at den situasjonen vi er i gjelder fram til søndag 31. januar. Vi håper at toppfotballen allerede fra neste uke får mer normale vilkår igjen. Vi må vurdere og se an situasjonen utover i uken.

Mer fra Dagsavisen