Ishockey

VIF med storseier, mens MS tapte

Serieleder Stavanger Oilers slet lenge borte mot Frisk Asker, men vant til slutt på straffer. Samtidig lekte Vålerenga seg til 9-0-seier over Stjernen.

I Askerhallen kom alle målene i annen periode. Oilers havnet under, men snudde til 2-1. Deretter utlignet vertene til 2-2, og kampen skulle til slutt gå til både forlengning og straffeslagkonkurranse. Det måtte tas hele 18 straffer før avgjørelsen falt.

Thomas Berg-Paulsen scoret på straffe nummer ni for Oilers. Den sikret Oilers-seier og to poeng til gjestene.

Samtidig vant Vålerenga på overbevisende måte borte mot Stjernen, og dro med seg tre poeng til Oslo. Dermed knappet hovedstadslaget innpå ett poeng på Stavanger-laget på toppen av tabellen.

Oilers har 68 poeng mot VIFs 66, mens treer Storhamar har 63.

Nedsablet

I Fredrikstad ble hjemmelaget Stjernen regelrett nedsablet av Vålerenga. Rasmus Ahlholm sendte gjestene i føringen før tre minutter spilt, og VIF fortsatte å gjøre som de ville. Til første pause sto det 4-0, og i annen periode scoret Ahlholm sitt andre for dagen etter kun ti sekunder.

Oslo-laget storkoste seg på isen og ga seg ikke før det sto hele 9-0. Colin Spaberg Olsen og Tobias Lindström scoret tre hver, og Stefan Espeland scoret ett.

Det var den fjerde strake seieren for hovedstadslaget, som for alvor er på gulljakt etter tre sesonger på rad med 5.-plass.

Storseier for Lillehammer

På Manglerud gikk hjemmelaget opp i føringen mot Sparta etter halvannet minutt, men der sa det slutt for de grønne og gule.

Tommy Kristiansen reduserte for Sarpsborg-laget i første periode, mens annen periode ble enda tyngre for Manglerud Star. Sparta tok ledelsen 3-1, men i siste periode skapte Magnus Henriksen spenning med redusering med 12 minutter igjen på klokka.

Sparta svarte kjapt, men seks minutter før full tid reduserte Steffen Ratejczak nok en gang for hjemmelaget. Flere scoringer ble det ikke i «garasjen», og Sparta stakk av med alle tre poengene etter 4-3-seieren.

På Ringerike fikk tabelljumboen en drømmeåpning mot Lillehammer og gikk opp i 2-0 etter ti minutter. Gleden ble kortvarig, for drøye halvminuttet senere satt utligningen for laget fra OL-byen. Deretter handlet det meste om gjestene, som ikke ga seg før det sto 9-3 i målprotokollen. (NTB)