VIF lekte seg til cupfinale etter Spitse-magi: - Jeg skrek høyt på Synne

(Vålerenga - Avaldsnes 4-0). Anført av en meget sterk Sherida Spitse scoret Vålerenga tre mål på sju minutter i midten av den første omgangen i cupsemifinalen hjemme mot Avaldsnes. VIF-damene er klare for cupfinale etter overbevisende 4-0.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): For selv om nederlandske Sherida Spitse skal til Ajax etter sesongen, var det lett å se at hun hadde hodet på rett plass på Intility Arena søndag ettermiddag med to mål og en målgivende.

– Det var en bra kamp. De sto høyt i starten, men vi klarte å ri av den stormen. Vi hadde full kontroll og klarte å fokusere gjennom hele kampen, sier Spitse til Dagsavisen etter seieren.

– Det kjennes veldig godt. Vi er storfornøyde. Vi lykkes med å finne de rommene på banen som er ledige, og da vinner vi fortjent, sier trener Jack Majgaard Jensen.

LSK i finalen

I finalen venter LSK Kvinner, et lag VIF har slått begge kampene denne sesongen (3-1 borte 22. august og 4-2 hjemme 1. november).

– Det kan bli en bra mulighet for oss til å få revansje fra fjorårets NM-finale (tap 1-5). Det gleder vi oss stort til, men vi har også andre viktige kamper før det, sier treneren.

Kampene han tenker på da er først og fremst siste seriekamp mot Arna-Bjørnar om to uker. Før den siste og avgjørende runden ligger VIF foran RBK på bedre målforskjell. I tillegg skal de spille i Champions League den neste tiden.

– Vi må få overskudd, både fysisk og mentalt, i tiden fremover. Vi må være 100 prosent friske i beina og hodet fremover, det blir viktig, sier Majgaard.

Tre mål på sju minutter

Kampen vippet frem og tilbake før Vålerenga fikk ordentlig uttelling fra minutt 25 til 32. Først hamret Spitse til fra 17-18 meter på direkten, før samme spiller sørget for 2-0 fem minutter senere. Rikke Madsen slo lekkert inn til Synne Jensen, som var tidlig orientert og ga til Spitse. Nederlenderen satte kontrollert inn hjemmelagets andre til 2-0.

- Det første målet tenkte jeg bare at jeg måtte skyte, også gikk det inn. Det er jo sånne mål jeg som oftest scorer. Det andre målet skrek jeg høyt på Synne, som fant meg. Det fungerte bra! Det var en bra pasning og en enket scoring, sier Spitse om målet.

Og som om ikke det var nok sto det 3-0 etter 32 minutter, og denne gangen var rollene snudd om. Spitse slo en lekker pasning til Jensen, som fra fem meter hadde få problemer med å bredside ballen i mål. 3-0!

Dejan Stefanovic fastsatte sluttresultatet til 4-0 like etter pause. Andrine Tomter slo en god corner som fant pannebrasken til Stefanovic, som stanget ballen kontant i mål.

Semifinale NM kvinner søndag:

Vålerenga – Avaldsnes 4-0 (3-0)

Intility arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Sherida Spitse (25), 2-0 Spitse (30), 3-0 Synne Jensen (32), 4-0 Dejana Stefanovic (51).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Gult kort: Olaug Tvedten, Avaldsnes.

Vålerenga (4-2-3-1): Hannah Seabert – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter (Catherine Bott fra 59.) – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic (Rikke Nygard fra 73.) – Rikke Marie Madsen (Maruschka Waldus fra 73.), Sigrid Heien Hansen (Marie Dølvik Markussen fra 59.), Synne Jensen (Mia Huse Rostad fra 85.) – Njoya Ajara.

Avaldsnes (4-3-3): Victoria Esson – Nathalie Utvik, Clare Polkinghorne, Robyn Elizabeth Decker, Hanna Dahl (Julia Molin fra 56.) – Rasheedat Ajibade (Irene Dirdal fra 71.), Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø (Oda Eide Arnesen fra 71.) – Elise Thorsnes (Holmfridur Magnusdottir fra 56.), Andrea Norheim, Anna Langås Jøsendal (Selma Løvås fra 71.).

Vålerenga møter LSK Kvinner i cupfinalen på Ullevaal 13. desember.