VIF knakk aldri koden mot bunnlaget

(Aalesunds FK - Vålerenga 1-1): Denne gangen maktet ikke VIF å svare på Moldes seier tidligere i runden. VIF fikk kun med seg ett poeng mot bunnlaget i Eliteserien.

COLOR LINE STADION (Dagsavisen): Det var som kjent aldri optimale spilleforhold på Color Line Stadion denne sene høstkvelden, men hverken hjemme- eller bortelaget ble nevneverdig påvirket av det ekstreme sunnmørsværet. Vålerenga gjorde som vanlig fra start; gikk ut på banen for å ta kontroll på kampen. Men tross mest initativ til å begynne med, slet VIF voldsomt med å bryte ned AaFKs noe defensive 5-4-1 formasjon.

Vålerenga var rett og slett svake i førteomgang, og var lite truende foran Gudmund Kongshavn i AaFK-buret. Hjemmelaget viste sterk mentalitet og kvalitet da de spilte seg fint ut fra VIFs høye press.

VIF hadde sluppet til 120 cornere i årets sesong før kveldens kamp, men hadde ikke sluppet inn ett eneste mål på hjørnespark imot, før i kveld. For etter en forsiktig åpning av kampen, tok Aalesund stadig mer kontroll over banespillet. Hjemmelaget spilte seg til noen halvsjanser, og én av dem førte til corner. Her ble årets første mål imot på hjørnespark et faktum, da Parfait Bizoza steg høyest i feltet og slo VIFs Sam Adekugbe i hodeduell.

###

Parfait Bizoza ble den første til å score på corner mot VIF i 2020. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Denne omgangen var noe av det svakeste VIF hadde levert i 2020, da bunnlaget i Eliteserien gikk i ledelsen til pause.

En kan tenke seg til at det må ha vært temperatur i bortegarderoben under pausen, men det tok tid før VIF våknet ordentlig.

VIF fortsatte å slite med etablert angrepsspill, også i andreomgang. Dermed var det ingen ulempe å få en mulighet fra 11-metersmerket. Osame Sahraoui viste frem sin gode nærteknikk innefor AaFKs 16-meter, og havnet til slutt i bakken. Unggutten falt lett, men dommeren pekte på straffemerket.

Da var det naturligvis Aron Dønnums tur til å ta straffespark, etter at Vidar Örn Kjartansson ga fra seg ansvaret fra 11-meter. Dønnum var sikker, og VIF var tilbake i kampen.

###

Aron Dønnum scoret sitt første straffemål for VIF. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Resten av denne omgangen ble krevende for begge lag. Vinden ga seg aldri, og blåste blant annet vekk flere hjørnespark bak mål. VIF fortsatte å angripe med mye ballbesittelse, men slet igjen med å bryte ned Aalesunds forsvar. AaFK fikk plutselig en enorm sjanse til å ta ledelsen igjen, men Sigurd Haugen misbrukte muligheten alene med keeper da ballen strøk stolpen.

Like før overtid nærmet VIF seg da de skapte to sjanser på rappen ved Sahraoui og innbytter Bård Finne. Første Finne med skudd i stolpen, så Sahraoui med skudd like utenfor.

Kulingen fortsatte, og regnet bøtta ned da kampen gikk mot tillegstid. Men det ble ikke flere mål, og det endte med et skuffende 1-1 resultat for Vålerengas del.

Aalesund – Vålerenga 1-1 (1-0)

Color Line stadion: 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Parfait Bizoza (32), 1-1 Aron Dønnum (str. 64).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Ben Karamoko, Kasper Jørgensen, Sigurd Haugen, Aalesund.

Aalesund (5-4-1): Gudmund Kongshavn – Kasper Jørgensen, Jonas Grønner, Ben Karamoko, Daan Klinkenberg, David Kristján Ólafsson – Nenass, Izu Uzochukwu (Markus Karlsbakk fra 73.), Parfait Bizoza (Peter Orry Larsen fra 81.), Simen Bolkan Nordli – Vetle Fiskerstrand (Sigurd Haugen fra 61.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal (Odin Thiago Holm fra 80.), Magnus Lekven, Herolind Shala (Bård Finne fra 66.) – Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson (Matthías Vilhjálmsson fra 80.), Osame Sahraoui (Benjamin Stokke fra 90.).