VIF klare for matchball: Kjørte over Manglerud Star

(Manglerud Star - Vålerenga 0-4). Tobias Lindström scoret to mål da Vålerenga vant 4–0 borte mot Manglerud. Nå venter matchball mot rivalen Stavanger Oilers på tirsdag.

MANGLERUDHALLEN: Svensken satte inn 1–0 allerede etter drøye fire minutter i Manglerudhallen, og scoret sitt andre for dagen da han økte til 3–0 og punktere cirka åtte minutter før full tid. Alle de tre scoringene kom i overtall.
I mellomtiden hadde også Oskar Ekelund scoret for gjestene, og like etter 3-0-målet økte Jonas Oppøyen til 4–0 og en komfortabel Vålerenga-seier.
VIF vant skuddstatistikken i alle periodene, 6-10, 7-11 og 5-11.
Men Manglerud Star hadde også sine sjanser og grunnen til at VIF holdt nullen heter Steffen Søberg, ligaens beste målvakt.
Oslo-laget nærmer seg nå seriegullet med stormskritt. Storhamar vant 4–3 hjemme mot Frisk Asker, men det må en liten Vålerenga-kollaps til om laget fra Hedmark skal hente inn luken på fire poeng.
Vålerenga har nemlig tre kamper igjen å spille, mens Storhamar har to. Tirsdag møter Vålerenga et annet topplag, Stavanger Oilers, som ligger fire poeng bak Storhamar. Med seier i Furuset Forum der, er Vålerenga seriemester.
Det er i så fall for første gang siden 2013/14-sesongen. I fjor var det Storhamar som stakk av med tittelen, mens det var tre strake Oilers-gull før det.
Med seieren søndag vippet også Vålerenga 100-poengs-grensen i årets seriespill.
I søndagens tredje kamp vant Stjernen bunnoppgjøret mot Ringerike 5–4 etter spilleforlengning.