Sport

VIF-kapteinen kan miste derbyet

Daniel Fredheim Holm får svaret fredag om han kan spille mot Lillestrøm. Torsdag hadde han sin første trening på over en uke. Og fredagens svar ble: Ja!

VALLE (Dagsavisen): Ingen spillere i dagens VIF-tropp har vært med på flere dueller mot Lillestrøm enn Daniel Fredheim Holm.

Moroa for hans del startet i 16. mai-kampen på Åråsen i 2004. Ikke mindre enn fjorten år siden. Nå står han foran duell nummer 20.

Les også: Høy tenning foran derby

Trøbbel med låret

Nå krysser han fingrene for at han også får spille den første duellen mellom disse lagene på Intility Arena lørdag ettermiddag.

– I dag (torsdag)  hadde jeg min første trening etter Stabæk-kampen 16. mai. Jeg må se hvordan kroppen svarer på det, sier VIF-kapteinen til Dagsavisen etter torsdagens trening midt i solsteiken inne på en vindstille arena.

Men han fullførte økta uten tilsynelatende problemer. Og etter fredagens trening var alt i orden.

Det er muskulaturen på forsiden av det ene låret han sliter med og som satte ham ut av troppen mot Tromsø sist helg.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Gjorde feil

Da fikk han en sjelden anledning til å analysere laget fra sidelinja.

– Vi var tamme og gjorde de små feilene som en god motstander utnytter, sier han om det.

Men vil ikke krisemaksimere etter at laget før det hadde ni kamper på rad uten nederlag.

– Vi får starte på en ny lang rekke mot Lillestrøm. Jeg vil veldig gjerne ha med meg den kampen, det vil jo alle som spiller her, sier han.

I debutsesongen hans i Vålerenga i 2004 endte det med seriesølv til Vålerenga, på samme poengsum som gullvinner Rosenborg.

En av mange minnerike kamper var møtet med LSK på Åråsen dagen før nasjonaldagen.

Men uansett hvordan sesongene har gått, har oppgjørene mot Lillestrøm alltid levd sine egne liv.

Les også: VIF-Johnson ligger likt med skjemaet (for deg som er abonnent)

Årsbeste mot LSK

I fjor gikk tilsvarende kamp på Ullevaal der Vålerenga vant 3–1 på St. Hans-dagen. Ghayas Zahid, Moa Abdellaoue og Bård Finne scoret VIFs tre mål.

Mange innkast og avspark er tatt og mange spillere har gått og kommet siden den gangen.

– Det var vel en av våre beste kamper i fjor. Vi kom under 0-1, men slo tilbake. Vi vet hva vi kan og må prøve på noe lignende lørdag, sier han.

Nesten slåsskamp

Ronny Deila kjørte en kort, men intensiv trening torsdag, som blant annet nesten førte til håndgemeng mellom Felipe Carvalho og Peter Michael. De havnet i en duell og Carvalho reagerte kraftig på en litt frisk takling. Freddy dos Santos sto tilfeldigvis på sidelinja rett ved og prøvde å roe ned kamphanene. Det var ganske fort gjort.

– Dette viser at det er høy temperatur og tenning på trening. Det liker jeg, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

På dagens trening var Chedira Ejuke erstattet med Bård Finne i «førstelaget». Deila bekrefter at Finne er aktuell for en startplass, selv om det var "gammel mot ung" som spilte.

I den oppstillingen måtte Felipe Carvalho ta jobben som vensteback, mens Joao Meira spilte midtstopper. Han ble utvist for 2.-laget mot Skeid tirsdag, men var uansett uaktuell for lørdagens tropp.

Framme spilte Bård Finne venstrekant, Simen Juklerød høyre, mens Sam Johhnson lå i midten. Daniel Fredheim Holm spilte på midten sammen med Magnus Lekven og Abdi Ibrahim. I mål: Adam Larsen Kwarasey.

På fredagens trening var Finne byttet ut med Ejuke på taktikk-gjennomgangen.

Les også: Derfor vil ikke «Hengern’» se Lillestrøm – Vålerenga

Mer fra Dagsavisen