VIF-jubelen stilnet - igjen

ELITESERIEN: (Bodø/Glimt-Vålerenga 4-3). Nok en gang ledet VIF. To ganger. Men denne gangen fikk de ikke med seg poeng i det hele tatt.

Vålerenga bøtter inn mål. Med 47 fulltreffere er det bare serieleder Molde som har flere mål så langt i årets eliteserie. Det ble også tre mål mot Bodø/Glimt, hvilket betyr 14 mål på de fem siste kampene. Og nok en gang tok også Vålerenga ledelsen i kampen. Ja, de ledet både 1-0 og 2-1.

Men det hjelper lite å banke inn mål når det lekker som en sil i forsvar. Bare fire lag har sluppet inn flere mål enn VIF. De fikk fire i sekken mot Glimt, og i motsetning til de tre andre kampene de har ledet av de fire siste (som Dagsavisen skrev om lørdag), fikk de denne gangen ikke med seg et eneste poeng.

Trener Kjetil Rekdal var ikke blid etter 3-4-tapet i Bodø.

– Horribelt forsvarsspill gjør at vi tapte denne kampen. Du kan ikke gjøre slike individuelle feil på dette nivået, sa Rekdal til TV 2.

I og med at Strømsgodset tapte for Aalesund henger imidlertid fortsatt bronsemedaljen som et blinkende åte der oppe, tross tapet. Men det er flere lag som kjemper om tredjeplassen, så skal VIF ta den, må de i det minste skalke lukene i forsvar.

Sikrere grunn

Og Bodø/Glimt tok et langt steg mot fornyet kontrakt i eliteserien fotball med lørdagens seier mot Vålerenga. Med 28 poeng på 22 kamper skulle mye være gjort, og fortsatt har Glimt åtte kamper igjen til å sikre seg de siste poengene som trolig må til før plassen er endelig klar.

Lørdagens senkamp ble til en målfest av dimensjoner.

Kampen fikk også to tomålsscorere i Glimts Abdurahim Laajab og VIFs kaptein Christian Grindheim.

– En god kamp. Jeg er glad for at vi vant 4-3 mot et godt lag som Vålerenga, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2.

Helt

Laajab ble den store helten med matchvinnerscoringen tjue minutter ut i 2. omgang. Han ble fint frispilt av Moustapha Ndiaye fra høyden, og sentralt foran kassa banket Glimts toppscorer inn sitt niende for sesongen.

Målet var Laajabs annet i kampen. Tidligere i omgangen scoret han også 3-2-målet på straffespark. VIFs Nicolai Høgh felte Glimts leiesoldat Daniel Berntsen, og dommer Dag Vidar Hafsås blåste korrekt for 11-metersskudd.

Laajab hadde en gedigen mulighet til å legge på til 5-3, men avslutningen ni minutter før full tid holdt ikke.

Etter kampen var den tidligere VIF-spilleren en glad gutt.

– Helt fantastisk. Jeg har ikke opplevd noe slikt før. Dette var en utrolig viktig seier. Slike opplevelser kan det gjerne bli flere av, sa Oslo-gutten Laajab.

Friskt

Det var Vålerenga som åpnet scoringsballet.

* Simon Larsen headet Vålerenga i ledelsen allerede etter sju minutter på et frispark fra kaptein Christian Grindheim.

* Moustapha Ndiaye kontret inn til 1-1.

* Grindheim sendte VIF i ledelsen 2-1 etter 17 minutter etter pasning fra Alexander Mathisen.

* 11 minutter senere utlignet Trond Olsen til 2-2, og det ble også stillingen til pause.

Kampens flotteste scoring kom etter pause da Christian Grindheim utlignet til 3-3. Da satte han et direkte frispark fra rundt 20 meter rett i vinkelen bak Glimt-keeper Pavel Londak.

Men Laajab og Bodø/Glimt fikk altså siste ordet.