Sport

VIF henter ny økonomisjef fra Norsk Toppfotball

Vålerenga har ansatt Ine Hope Karlsen som ny økonomisjef. Hun kommer fra samme stilling i Norsk Toppfotball.

Hope Karlsen har jobbet daglig med økonomien til norske toppklubber under paraplyen Norsk Toppfotball. Dermed har hun betydelig innsyn i driften av norsk fotball.

Fra 1. mars tar hun over styringen i Vålerenga Fotball A/S, som innrømmer at de har økonomiske utfordringer, men at den er under kontroll.

Kjenner klubbøkonomien

– Jeg kan bekrefte at jeg begynner som ny økonomisjef i VIF fra 1. mars. Jeg gleder meg. Jeg har fulgt Vålerenga lenge ettersom jeg er fra nærområdet, skriver hun i en sms til Dagsavisen.

For Vålerenga er det viktig å få på plass en ny økonomisjef raskt etter at den forrige, Per Christian Wolden, har sagt opp sin stilling.

Det er kun daglig leder Erik Espeseth som uttaler seg om den nåværende økonomiske situasjonen i VIF. Han hevder at økonomien i VIF er under full kontroll og har skrevet en redegjørelse om det på klubbens hjemmesider: http://www.vif-fotball.no/nyheter/valerenga-fotball-elite-har-kontroll

Men endelige regnskapstall fra i fjor og årets budsjett blir ikke endelige før de blir vedtatt på årsmøtet i begynnelsen av mars.

Tæring etter næring

Klubben innrømmer minustall for i fjor ettersom publikumstallene har sviktet og utgifteme er blitt større. Energikostnadene på Intility Arena er blitt større, paradoksalt nok også på grunn av den varme sommeren i fjor.

Hope Karlsen vil ikke uttale seg om dagens økonomiske situasjon i VIF, men skriver dette:

– Jeg tror Vålerenga er en klubb med mye spennende i vente.

Erik Espeseth er veldig fornøyd med sin nye medarbeider:

– Gjennom styreplassen i NTF (Norsk Toppfotball) har jeg lært meg å kjenne Ine som en svært dyktig økonomisjef. Hun er ryddig og strukturert, god kompetanse, herunder også kjennskap til fotballøkonomi, skriver Espeseth i en epost til Dagsavisen.

Til Marbella

Vålerenga har sportslige ambisjoner om å kjempe i medaljekampen i 2019 og lykkes det regner man også med større publikumsinntekter.

Men det er det ingen garanti for og i følge Espeseth setter man tæring etter næring. Derfor er støtteapparatet nedskalert og spillere er leid ut.

Det kan skje mer på spillermarkedet de neste ukene. Mandag ble fjorårets toppscorer Sam Johnson solgt til USA, noe som gir noen nye millioner inn i VIF-kassa.

Vålerenga reiser på treningseir til Marbella onsdag der de skal spille tre treningskamper mot internasjonale motstandere.

Laget serieåpner lørdag 30. mars mot Mjøndalen på Intility arena, laget de tapte 0-2 for i treningskamp søndag.

Mer fra Dagsavisen