Sport

VIF-helten venter på familien

(Vålerenga - Haugesund 2-0). Deshorn Brown fikk sine to første scoringer for Vålerenga. - Jeg skal bi enda bedre når familien min er på plass her, sier Brown til Dagsavisen.

Bilde 1 av 4

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Sent fredag kveld kom Deshorn Brown omsider tilbake til leiligheten sin på Grünerløka. Da i et enda bedre humør enn da han forlot den tidligere på dagen. Han hadde scoret sine to første mål og avgjort kampen som sendte Vålerenga til topps på tabellen. Det er som målscorer han er hentet til landet fra Denver, Colorado.

- Selvfølgelig veldig moro at det løsnet, men både jeg og klubben er tålmodige. Jeg har mye å forbedre. Og det skal bli enda bedre når familen kommer (kona og datter på tre måneder). Jeg håper de kommer i løpet av mai. Og da kommer kanskje varmen i lufta også, sier Deshorn Brown til Dagsavisen etter fredagsøkta som ga tre poeng mot et blekt Haugesund-lag.

Ekte tupp

I løpet av ett minutt og 30 sekunder hadde han scoret sine tø første mål på norsk gress. Begge ganger serverte Daniel Fredheim Holm den målgivende pasningen. På den første scoringen etter 35 minutter viste jamaicaneren sin hurtige teknikk.

Da han fikk ballen rykket han i fra stopperen og skjøt i steget i det som ble et tupp, som sendte ballen i en bue forbi keeper.

- Det er en flott og rask avslutning, og hurtigheten er hans våpen, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

- Han hadde fire avslutninger. To av dem gikk i mål, den tredje var en heading like over. I forrige kamp hadde han en avslutning. Og ennå trenger han treningstid for å holde en hel kamp, sier Rekdal, som mener både Brown og omgivelsene må være tålmodige.

- Husk, har har nettopp kommet. Vi trenger mye trening før samhandlingen med de andre sitter bedre, sier Rekdal, som forventer mellom 15 og 20 mål fra Jamaica-spissen.

Fått tillit

Deshorn Brown er hentet til VIF med investormidler, og har kjent presset på å være utpekt som målscoreren. En skade i vinter har forsinket formutviklingen hans.

- Jeg er overrasket over at jeg har fått spille fra start i alle kampene, sier han. - Men jeg holder ikke nitti minutter ennå. Det skal komme med varmen, lover han.

Hans hektiske halvannet minutt var det som huskes fra Ullevaal. Ellers ble kampen balltransport i et Vålerengalag som ikke klarte å holde tempoet oppe etter pause. Haugesund kom til et par farlige avslutninger, noe de ikke var i nærheten av i første omgang.

- Vålerenga var bedre enn oss i alle spillets faser. Vi var nesten like bleke som sist (0-6 for RBK), sa en ærlig trener Jostein Grindhaug.

Holm i form

For Daniel Fredheim Holm var to målgivende pasninger bekretelsen på at også han er på gang. Nå står han med en scoring og to assist etter tre kamper. Fredagens andre, et godt timet hælspark, sendte Brown alene med keeper.

- Vi har mye å gå på spillemessig, men betryggende at vi vinner på en ganske grå dag, sier han.

VIF spilte seg nesten ikke til muligheter etter hvilen, men hadde ballen mye. Herman Stengel kom inn med ny løpskraft og viste den energien Kjetil Rekdal etterlyste.

- Vi gjorde mye sløvt i annen omgang, men vi vinner 2-0 og gjør en fin jobb. Nå er det trening lørdag og fri søndag før det er cupkamp mot Lokomotiv Oslo på tirsdag. Da skal store deler av resten av troppen få spille, sier Rekdal, som har masse å forbedre, men som gleder seg over to seire og en uavgjort i kamper som har variert mye i kvalitet.

Wæhler-skade, Nakkim-debut

Kjetil Wæhler måtte ut med skade tidlig i annen omgang. Han tråkket over og fikk en vridning. Han er uaktuell til spill i cupkampen. - Men det går bra med meg, tvitret han senere på kvelden. Dermed fikk unge Markus Nakkim sin tippeligadebut, og løste oppgaven fint den halvtimen han spilte midtstopper sammen med Simon Larsen.  Neste seriekamp er kommende fredag borte mot Start.

KAMPFAKTA

Eliteserien fotball menn fredag:

Vålerenga – Haugesund 2-0 (2-0)

Ullevaal stadion: 8007 solgte billetter.

Mål: 1-0 Deshorn Brown (36), 2-0 Brown (37).

Dommer: Anders Johansen, Brevik. Gult kort: Martin Bjørnbak og Tor Arne Andreassen, Haugesund.

Vålerenga (4-2-3-1): Michael Langer – Niklas Gunnarsson, Kjetil Wæhler (Markus Nakkim fra 60.), Simon Larsen, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist (Daniel Braaten fra 80.) – Deshorn Brown (Herman Stengel fra 73.).

Haugesund (4-4-1-1): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve (Tor Arne Andreassen fra 46.), Dusan Cvetinovic, Martin Bjørnbak, David Myrestam – Kristoffer Haraldseid, Alexander Stølås (Roope Riski fra 68.), Eirik V. Mæland (Daniel Bamberg fra 83.), Joakim Våge Nilsen – Søren Christensen – Christian Gytkjær.

Mer fra Dagsavisen