VIF godt i gang

(VIF-Stjernen 3-2). VIF-trener Espen Knutsen har vært bekymret for sitt eget lag, men Vålerenga våknet da alvoret startet.

Før årets ishockeysesong har ekspertene nøyd seg med å nevne Stavanger og Lørenskog i gullkampen. Tidenes mestvinnende ishockeylag i Norge, Vålerenga, har ikke skremt noen med sine resultater i oppkjøringen. Trener Espen Knutsen var også svært spent på hvor laget sto med alvoret rett rundt hjørnet.

- Oppkjøringen til årets sesong har vært den dårligste noen gang, sa «Shampo» til Dagsavisen tidligere denne uka.

Da roet det trolig nervene til VIF-sjefen at Tyler Donati kun brukte fem minutter på å score sesongens første mål i oppgjøret mot Stjernen på Jordal.

Andreas Heier utlignet imidlertid for gjestene rett etterpå, men det var Vålerenga som var hissigst foran kassa i den første perioden. Først satte Jonas Oppøyen inn 2-1 for vertene, og like etterpå var det Erik Follestad Johannesens tur til å finne nettmaskene. Dermed gikk Vålerenga til første pause med en fortjent 3-1-ledelse etter 19-4 i skuddstatistikk.

Spenning

Stjernen har vist seg å være en vrien motstander for Vålerenga tidligere, og Fredrikstad-laget ville heller ikke gi seg lett denne gangen.

Før halve midtperioden var unnagjort, hadde gjestene fra Østfold redusert til 2-3 ved Tomas Sinisalo. Denne perioden var mer jevnspilt enn den første, og selv om begge lag hadde sine muligheter til å score flere mål, ble det kun det ene målet til Stjernen i andre periode.

I siste periode klarte ikke Stjernen å skape noe særlig trykk mot VIF-målet. Laget fikk blant annet muligheten i overtallsspill flere ganger, men skuddene uteble. Skuddstatistikken viste til slutt 38-18 i Vålerengas favør.

Rosenborg-sjokk

Samtlige eliteserielag var i aksjon i gårsdagens serieåpning. Det mest overraskende resultatet kom i Trondheim. Rosenborg er kjent for å spille fryktløs hockey på hjemmebane, men få hadde nok forutsett at de skulle kjøre over Lillehammer i går.

Rosenborg vant til slutt kampen 5-2. Mye av æren for resultatet skal målvakt Simon Nordh ha. Rosenborg-keeperen ble pepret med 42 skudd, men kun to pucker gikk forbi Nordh. Siden skuddstatistikken i kampen viste 42-29 i favør Lillehammer, kan man trygt si resultatet ga et noe feil bilde av kampen.

Favorittene vant

Som nevnt er Stavanger og Lørenskog blitt trukket fram som seriens største favoritter i år. Mens Lørenskog fikk en enkel oppgave mot nyopprykkede Tønsberg i går (9-1-seier), måtte Stavanger slite betraktelig mer mot Frisk Asker. Frisk ledet 2-1 etter én periode, men Stavanger snudde til 3-2-seier etter to scoringer i midtperioden.