Sport

VIF-formann trekker seg

FOTBALL: Styrelederen i Vålerenga Fotball trekker seg etter styremøtet førstkommende tirsdag.

Åge Petter Christiansen har sittet som styreleder i Vålerenga Fotball siden mars 2012. Nå velger han å trekke seg etter en periode med store økonomiske problemer. På toppen av dette kom voldgiftsrettens dom i saken mot Stabæk Fotball.

- Utfallet av voldgiftsrettens dom ble verst mulig for Vålerenga Fotball, og det tar jeg ansvaret for, sier Christiansen.

Han er imidlertid glad for at klubben nå har kommet til en avtale med Stabæk om nedbetaling av de 6,2 millioner kronene VIF ble dømt til å betale Stabæk for urettmessig heving av opsjonen på unggutten Herman Stengel, men oppgir samtidig dommen i voldgiftsretten som en hovedårsak til at han trekker seg:

- Voldgiftssaken hefter ved meg, og når jeg går av, kan klubben diskutere organisasjonsmodell -  og ikke personer.  Jeg ønsker ikke å stå i veien for en videre utvikling av Vålerenga Fotball, sier Christiansen til klubbens hjemmeside.

- Jeg vil etter styremøtet den 29. juli trekke meg som styreleder med umiddelbar virkning. Vålerenga Fotball har mange viktige saker vi må få i mål, blant annet foreslår styret en ny organisasjonsmodell med breddeklubb, eliteklubb og en stiftelse for sosiale formål. Til tross for at grunnlaget nå er lagt, finner jeg det riktig å gå av nå, sier Christiansen.

Det betyr at det vil bli valg på ny styreleder på det ekstraordinære årsmøtet den 1. september, og valgkomiteens leder, Raymond Johansen, er i gang med søk etter mulige kandidater.

- Det har vært to vanskelige år for Vålerenga Fotball økonomisk. Vi startet i overgangen 2012/13 med et omfattende program for å redusere kostnadene, noe vi ser tydelige resultater av i dag. Budsjettet for eliten blir halvert neste år sammenlignet med 2012, så det gjenstår fortsatt mye, forteller Åge Petter Christiansen til vif-fotball.no.

Den jobben blir det nå andre som må ta.

Mer fra Dagsavisen