Sport

VIF-avskjed med to mål, men Dowie kommer gjerne tilbake

(Stabæk - Vålerenga 1-3). Natasha Dowie fikk den avskjeden med Vålerenga hun ønsket seg. – Og ja, jeg håper å kunne komme tilbake, sier toppscoreren til Dagsavisen.

Bilde 1 av 3

NADDERUD (Dagsavisen): Klanen sang om avskjeden hennes gjennom hele kampen og Natasha Dowie kvitterte med to scoringer i hennes siste kamp for Vålerenga lørdag.

For nå må briten tilbake til klubben sin Melbourne Victory ettersom låneavtalen går ut 1. oktober.

– Det har vært fantastisk å være her, jeg har kommet godt inn i laget og ekstra moro å avslutte med to scoringer, sier Natasha Dowie etter at hennes siste kamp var over i regnværet på naturgresset på Nadderud.

Ønsker seg tilbake

Etter kampen ble hun takket av av Klanens ivrige supportere og hun var midtpunktet i lagbildet som foreviget seieren.

Scoringene hennes kom på en heading etter corner rett før pause, og så satte Ajara Njoya og Dowie nummer to og tre rett etter pause.

– Hvor stor er sjansen for at du kan komme tilbake til VIF?

– Det kan fort skje. Jeg håper laget nå fullfører med stil og kvalifiserer seg til Champions League. Jeg føler at jeg nå har kommet inn i spillestilen her og jeg ser store muligheter for dette laget. Så får vi se hva som skjer, gliser hun etter å ha mottat masse gratulasjoner for hennes mål nummer ti og elleve i VIF-trøya.

Med det er hun lagets toppscorer sammen med kamerunske Ajara Njoya.

– Også har klubben noen supportere som vi ikke har i Australia. De støtter oss også på bortekampene og det betyr mye, legger hun til.

Overvann

For VIF ble kampen en tålmodighetsprøve på en bane som hadde mye overvann og der ballen måtte slås mer i lufta enn vanlig.

– Ja, vi måtte justere spillestilen litt etter forholdene, sier vikarierende VIF-trener Eli Landsem til Dagsavisen.

Sportssjefen har steppet inn som hovedtrener i Monica Knudsens sykdomsfravær.

– Dowie er viktig, vil dere hente henne tilbake når vårsesongen er over i Melbourne?

– Det må vi se på. Det handler om to klubber som må bli enige, om økonomi og en spiller som vil. Men det ser jo ikke ut som det siste blir noe problem, sier Landsem, og tar en bamseklem med den britiske spissen som har vært i tolv klubber i sin karriere.

Mot tidenes beste sesong

Stabæk, som kjemper desperat mot nedrykk,  skapte litt spenning på slutten da Melissa Bjånerøy headet inn reduseringen og på overtid leverte VIF-keeper Guro Pettersen en matchvinner-redning da Stabæk kom alene gjennom.

"Guro på landslaget", var responsen fra supporterne.

Vålerenga ligger på sølvplass i serien og er i semifinalen i cupen.

– LSK vinner serien hvis ikke noe unormalt skjer. Men vi skal holde posisjonen vår, dette var en arbeidsseier, sier Eli Landsem som fikk se klubben ta sin femte seier på rad og styrer mot sin beste plassering i Toppserien noensinne.

KAMPFAKTA

Toppserien kvinner lørdag, 18. runde:

Stabæk - Vålerenga 1-3 (0-1)

Nadderud stadion: 137 tilskuere.

Mål: 0-1 Natasha Dowie (44), 0-2 Ajara Njoya (48), 0-3 Natasha Dowie (50), 1-3 Melidda Bjånerøy (78).

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade.

Gult kort: Ingrid Schjelderup, VIF.

Øvrige kamper lørdag: Avaldsnes – Lyn 3-1,  Kolbotn – Fart utsatt.

Mer fra Dagsavisen