VIF 2-tap etter forsvarsfeil

INTILITY ARENA (VIF 2-Stjørdals-Blink 2-3): VIF 2 står med begge beina planta i nedrykksstriden etter tap i bunnoppgjøret. Midtstopperne Magnus Lekven og Harald Martin Hauso hadde ingen god dag på jobben for VIF.

Av Per Erik Moen

–  De to har aldri spilt sammen før, og nei, de hadde ikke den beste dagen på jobb, men jeg vil trekke inn hele den bakre fireren, som ikke kommuniserte godt nok. Spillere må prate sammen, sier en lett hoderystende VIF 2-trener Gard Holme til Dagsavisen etter kampslutt.

For ordens skyld; de to sidebackene heter Oscar Opsahl og Leo Cornic.

–  Når stopperne ikke fungerte sammen, vurderte du å skifte?

Det er en vanskelig avgjørelse å ta. Vi fikk tre forholdsvis kjappe mot oss, og da må vi satse offensivt. Felix Horn Myhre har spilt stopper tidligere, og jeg tenkte på ham, men han er også en mann vi trenger i det offensive spillet, fortsetter VIF-treneren.

14 minutters mareritt

Det startet så fint for hjemmelaget. Før 20 minutter var spilt, hadde de ett skudd i tverrliggeren og ett i stolpen. Og gjestene fra Trøndelag så ufarlige ut.

Så da Ulrik Mathisen elegant skrudde kula som en banan rundt keeper og ga VIF ledelsen etter 24 minutter, så det hele greit ut.

Men. Nå startet et 14 minutters lite mareritt for VIF2, og spesielt for stopperduoen Lekven/Hauso.

28 minutter: Stjørdals-Blinks Vegard Voll får stå totalt alene og umarkert på VIFs femmeter. En lettere forfjamset keeper Kristoffer Klaesson ser ballen gå i bue over ham. Vegard Voll har sjeldent fått stå så alene i feltet i kamp før.

39 minutter: Lekven er feilplassert og på etterskudd i eget felt. Blinks Andreas Rye klinker ballen i korthjørnet fra skrått venstre.

42 minutter: VIF har hatt corner. De to stopperne har vært helt der oppe, og da gjestene setter inn en relativt frisk kontring på direkten, kommer de Lekven og Hauso hesblesende hjemover. Hauso akkurat på plass da Ole Kristian Rødahl får ballen. VIF-stopperen taper duellen, og Rødahl sender en suser inn i lengste hjørnet.

Nytt håp

1-3 til pause. VIF hadde dominert i 25 minutter, og nesten kollapset de siste 20.

–  For store svingninger. Nesten ikke til å tro, sier VIFs trener Gard Holme.

Etter pause var gjestene mest interessert i å spille kampen hjem. Vertene fikk ha mye ball, og kom til flere halvsjanser og noen helsjanser.

2-3 og nytent håp kom etter en suser fra Oscar Opsahl idet klokka viste 58 spilte minutter. Pasningen fra sideback Leo Cornic.

Hjemmelaget satset selvsagt mer offensivt. Lekven ble etterhvert dyttet lenger fram, men det gikk seg ikke til for VIF.

Nærmest var Aron Dønnum som med sitt direkte frispark sørget for at hjemmelaget hadde tre skudd i metallet denne ettermiddagen. Frisparket ble fyrt fra 18 meters hold.

Tre kamper igjen

Med tapet er det mye å spille for. VIF 2 har tre kamper igjen å spille. Først borte mot jumbo og allerede nedrykksklare Vard Haugesund, deretter hjemme mot KFUM, før de avslutter på Jæren mot Bryne.

I de to siste kampene, må VIF2 klare seg utelukkende med ungguttene, idet A-laget spiller dagen etter.

–  Vi har tatt flere poeng med bare unggutter på banen, så dette tenker jeg ikke mye på. Akkurat nå tenker jeg på at vi spilte 1-1 mot Nardo sist. Vi spilte 11 mot ni etter at de fikk to utviste. Der bommet vi også på straffe. Så dette i dag, avsluttet en tydelig skuffet VIF2-trener, Gard Holme.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

NB! Nardo klarte 2-2 borte mot Egersunds, og er dermed to poeng foran VIF2 på tabellen. Resultatet passet derimot perfekt for KFUM i kampen om kvalikplassen. Egersunds poengtap gjør at de og KFUM begge ligger med 40 poeng.