Sport

– Vidar er den fødte målscorer

Vidar Örn Kjartansson (30) er kun detaljer unna en retur til VIF. Fotballekspert Magnus Mar Einarsson forsikrer at landsmannen ikke har mistet målteften siden han herjet på Valle i 2014.

Bakgrunn: Kjartansson presenteres som ny VIF-spiller

Drømmereturen er snart et faktum. Alt tyder på at måltyven Kjartansson, som banket inn 25 seriemål for Vålerenga i 2014-sesongen før overgangen til kinesisk fotball, presenteres som ny VIF-spiller fredag. Torsdag kveld ble han tatt imot av sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på Gardermoen.

– Det er godt å være tilbake. Vi får se hva som skjer, sa spissen til Nettavisen ved ankomst.

Etter alle solemerker blir partene enige, til VIF-fansens glede. Men hva kan Vålerenga forvente av Kjartansson i 2020? Er han den samme som før? Magnus Mar Einarsson, som i en årrekke har vært redaktør for det islandske fotballnettstedet fotbolti.net, mener VIF har mye å glede seg til.

– Vidar har scoret mye også etter at han dro fra Vålerenga. Han har spilt over hele verden. Han er den fødte målscorer, og det er kun i Russland (Rostov og Rubin Kazan) at han slet med å score. At han ikke fikk det til i Russland, har nok kanskje noe med trenerne og spillestilen der å gjøre, sier Einarsson til Dagsavisen.

Les også: Dette er tiårets Vålerenga-lag (2010-19) (DA+)

Han poengterer at 30-åringen, som etter hvert har blitt en skikkelig fotballnomade, har levert varene i klubber som Maccabi Tel Aviv (Israel), Malmö FF (Sverige) og Jiangsu Sainty (Kina).

– Vidar kom seg aldri til en av de fem største ligaene, men ryktene sier at det har vært interesse også derfra tidligere i karrieren. Uansett har han scoret mye både i Israel, Sverige og Kina. Jeg tror han kan gjøre det bra i Vålerenga igjen, og tror det er bra for ham og familien å komme tilbake til Norge. Jeg tror han kommer til å nyte å spille for VIF, sier Einarsson.

Islendingen mener Kjartansson kan finne roen på Valle.

– Jeg tror fort han kan bli værende i Norge noen år nå, etter å ha vært i mange ulike klubber de siste par årene, spår Einarsson.

– Hva vil Kjartanssons ankomst bety for landsmannen Matthias Vilhjalmsson i VIF, tror du?

– Jeg tror de kan spille sammen. Matthias kan spille i en annen rolle, og forsyne Vidar med målgivende pasninger, svarer Einarsson.

NB! Ifølge Eurosport nærmer Vålerenga også seg en avtale for angrepsspilleren Henrik Bjørdal (23). Kun detaljer gjenstår, ifølge nettstedet. Bjørdal, som nå spiller for belgiske Zulte Waregem, har en fortid i klubber som Brighton og Aalesund.

Les også: «Målgarantist sa vi. Hold ølen min, sa Vålerenga. Og der sto vi»

Mer fra Dagsavisen