Nyheter

– Vi er en sterkere tropp i dag enn da vi starta sesongen

Kjelsås møter Florø til en tøff bortekamp lørdag, etter en god start på høstsesongen så langt. Kjelsås-trener Eivind Kampen er klar på at målsettingen er å vinne i en liga der han ikke tror at noen lag kommer til å stikke ordentlig fra på tabellen.

Dagsavisen (Grefsen kunstgress): Kjelsås har fått en mer enn godkjent start på høstsesongen med et uavgjort og to seiere i andre divisjon fotball for menn. Lørdag går reisen til Florø for en tøff bortekamp, og med mye selvtillit i troppen tror Kjelsås-trener Eivind Kampen på seier for hva han mener er et sterkere Oslo-lag denne sesongen.

– Vi har en kjempe fin selvtillit nå, med to og en halv kjempe gode prestasjoner. Det er en veldig fin inngang til denne reisen her, vi reiser dit for å vinne, sier han til dagsavisen etter onsdagens trening.

Kjelsås ligger for øyeblikket i en god posisjon som andreplass på tabellen. Til tross for at Kampen ikke fokuserer mye på tabellen, tror han de likevel har en god mulighet til å rykke opp.

– Det er helt hundre prosent sikkert. Nå har vi vært igjennom og møtt alle laga i avdelingen, vi er en sterkere tropp i dag enn det vi var når vi starta sesongen, mange spillere har tatt nye steg, fortsetter han.

Likevel er Kjelsås-treneren klar på at lørdagens kamp ikke blir lett, med en lang reisevei og uvant spill på gressmatte.

– Det er en av de kampene som har blitt plukka ut til å være en av de vanskeligste bortekampene for sesongen. Det blir veldig tøft, det er helt sikkert, sier Kampen og bekrefter at han selv ser på de fleste kampene i avdelingen for å forberede seg til kamper.

Jevn kamp om plassene

Det er tett mellom lagene i andre divisjon, og nettopp dette mener Kampen er en faktor som gjør at de ikke trenger å ha noen overdreven respekt for de andre lagene i divisjonen.

– Vi har møtt alle laga og det er jo ingen vi trenger å ha noen overdreven respekt for, samtidig som vi veit at det er ingen vi slår lett heller. Det har vært jevne kamper hele veien og sånn kommer det til å fortsette hele høsten, forteller kampen.

–  Jeg tror ingen lag kommer til å springe sånn ordentlig i fra. Jeg tror nøkkelen er å isolere oppgavene hele tida og ikke tenke for mye på hvem som vinner og hvem som taper poeng, det får man ikke mye ut av, fortsetter han.

Sterk tropp

Etter en periode med litt smårusk med et par av stoppera i Kjelsås-laget, er alle spillerne i Oslo-troppen klare mot Florø. Dette har ført til høyre nivå på treningene og mer konkurranse om plassene bekrefter Kampen, som ser frem til en morsom og spennende høstsesong videre.

– Det er kanskje det viktigste, å ha en frisk og rask tropp som gjør at vi får den konkurransen på treninga gjennom uka, og det merker jeg veldig nå.

– Hvordan merker du dette?

– Jeg har brukt veldig mye lenger tid til å ta ut både lag og tropp til kampene nå på høsten, det har vært mye vanskeligere enn det var på slutten av vårsesongen.

– Hvor viktig er dette for deg som trener?

– Det er kjempe viktig, det merket vi på våren da vi hadde litt mye skade og var litt sløve i treningshverdagen, så falt prestasjonen veldig fort. Det gjør jo at man nå kan velge litt forskjellige ferdigheter i de forskjellige kampene, fordi alle er i form. Vi kan se hvilken plan som passer best og hvem vi kan bruke til det. Det er veldig bra sånn det er nå, så bank i bordet på at folk holder seg friske! Smiler Kampen og fortsetter:

– Det er god stemning i gruppa vår, vi har den lille ekstra energien inn mot hva som kan bli en veldig morsom høst. Og man kikker ikke på tabeller og sånt, men har en målsetting om å kunne være i en super posisjon for at det skal bli masse kule kamper og spenning, og hvis man ikke ønsker seg det så får man begynne med noe annet.

Forsterkning

Kjelsås har også forsterket troppen med tidligere Hamkam og Kjelsås-spiller Lars Brotangen, som spilte sin første kamp for Oslo-laget forrige uke mot Mjølner der de vant 3-1. Brotangen gleder seg til å fortsette sesongen med et Kjelsås-lag i god posisjon på tabellen.

– Gutta har vist gjennom våren at de er gode nok til å slå flere lag, og da er vi gode nok til å slå Florø også. Det blir helt sikkert en tøff kamp på gresset der oppe og de har jo underprestert litt i år, rykka jo ned i fjor og er helt sikkert bestatt på å gjøre en god høst. Så vi kan ikke få noe gratis der oppe, forteller han til Dagsavisen.

– Hvordan var det å spille for Kjelsås igjen forrige uke?

– Det var kjempe gøy egentlig, det har jeg bare gleda meg til så gikk det jo greit. Det var bare veldig gøy og jeg kjente at jeg har gjort et riktig valg i å komme tilbake hit, avslutter Brotangen.

Kjelsås ligger for øyeblikket på andre plass på tabellen bak Åsane, med 27 poeng.

Mer fra Dagsavisen