VG: Glimt-treneren sa nei til VIF

Bodø/Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen (51) skal ha sagt nei til å erstatte Ronny Deila i trenerstolen i Vålerenga. VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sier imidlertid til avisen at det ikke dreier seg om et tilbud.

Daglig leder Frode Thomassen i Glimt bekrefter Vålerengas henvendelse overfor VG, og opplyser også om at Knutsen har takket nei.

– Vi har fått en henvendelse fra Vålerenga, og er veldig glad for at vi ikke bare har en svært dyktig og attraktiv trener, men også en trener som kjenner en så sterk tilknytning til klubben, spillerne og det vi prøver å bygge, sier Thomassen.

Saken fortsetter under bildet

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen. Foto: NTB scanpix

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen. Foto: NTB scanpix

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen bekrefter overfor VG at de tok kontakt med Bodø/Glimt, men ønsker å presisere:

– Vi har startet intervjuprosessen, har hatt et par intervjuer, og ønsker å ha ett eller to til. Det er veldig viktig å si at Kjetil ikke har fått noe jobbtilbud av oss. Vi spurte Bodø/Glimt om vi kunne få snakke med Kjetil, og fikk beskjed om at han ikke var interessert. Det er overhodet ikke slik at vi har tilbudt ham en jobb, slik det fremstår, sier han til avisen.

Les også: Se Dagsavisens vurdering: Her er Vålerengas mest salgbare spillere i 2020 (DA+)

Haakon Lunov leder Vålerenga i sesongoppkjøringen inntil en permanent løsning er på plass, i første omgang de neste to ukene. Lunov har selv meldt sin interesse for jobben. Det samme har kandidater som Ronny Johnsen og Steffen Iversen gjort. Lars Bohinen og Dag-Eilev Fagermo er også navn som kobles til den attraktive trenerjobben.

VIF uttaler til VG at en permanent løsning snart er på plass.

– Vi har hatt noen intervjuer, skal ha noen flere – og vi vil forhåpentligvis lande den nye treneren i god tid før treningsleiren til Portugal i slutten av måneden, sier styreleder i Vålerenga Elite, Thomas Baardseng, til avisen.

VIF-jobben er ledig fordi Ronny Deila nylig tok over New York City FC. Deila ledet sin nye klubb i kamp for første gang onsdag.