Fotball

Verdi: 8 milliarder kroner

LA LIGA: En kamp i 
fotballens desiderte 
overklasse. Real Madrids spillere har en verdi på 4,25 milliarder kroner. 
Barcelona-spillerne er verdt 3,86 milliarder. Forskjellen betyr neppe noe.

Det er Real Madrids og Barcelonas angrepsrekker det først og fremst handler om. Og det er der de største verdiene ligger. Men det handler ikke om småpenger bakover på banen heller. Det tyske nettstedet Transfermarkts har satt opp verdiene på spillerne som møtes i El Clásico i Madrid i kveld. Her er lista:

Real Madrid (totalt 4,25 milliarder):

Iker Casillas (67 mill. kroner) - Daniel Carvajal (151), Sergio Ramos (378), Raphaël Varane (210), Marcelo (210) - James Rodríguez (504), Toni Kroos (378), Luka Modric (462) - Gareth Bale (672), Karim Benzema (378), Cristiano Ronaldo (840).

Barcelona (totalt 3,86 milliarder):

Claudio Bravo (67) - Dani Alves (101), Gerard Piqué (294), Javier Mascherano (126), Jordi Alba (210) - Ivan Rakitic (252), Sergio Busquets (336), Andrés Iniesta (378) - Luis Suárez (504), Lionel Messi (1008), Neymar (588).

Messi dyrest

Som det framgår av denne lista er Lionel Messi den dyreste spilleren på de to lagene. Men Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller sist sesong.

Og for folk flest er nettopp duellen mellom disse to en kamp i kampen. Messi og Barcelona har åtte strake seriekamper uten tap. Laget har heller ikke sluppet inn mål.

Ronaldo har - på den annen side - scoret imponerende 15 mål på sju kamper! Det er like mange som Messi og Neymar til sammen.

Begge lagene kommer fra to overbevisende seire i Champions League denne uka. Real Madrid hadde null problemer med Liverpool på Anfield. Barcelona kontrollerte mot Ajax, og kunne ta ut stjernene Messi, Neymar og Iniesta i god tid før slutt.

Suarez-debut

Kveldens kamp har også et annet spenningsmoment:

Luis Suárez er klar igjen etter 120 dagers utestengelse etter det groteske bittet mot Giorgio Chiellini under sommerens VM i Brasil. Han har fått spille treningskamper for Barcelona, men i dag kan det bli den virkelige debuten.

- Vi venter desperat på å få Luis tilbake på banen. Han er en fantastisk angriper, som kommer til å score mange mål for oss, sier Messi.

Mange venter på hva dette tospannet kan urette sammen.

Lovprises av Enrique

Og Barcelona-trener Luis Enrique gleder seg til å få Suárez på banen igjen.

- Luis er veldig intens på trening. Han er nøye i sitt daglige arbeid, og vi håper han blir en stor bidragsyter for oss. For meg virker det som at han snart er på sitt aller beste, sier han.

Det er uvisst om Suárez får sjansen fra start eller som innbytter for gjestene på Santiago Bernabéu. Selv har 27-åringen hevdet at han ikke blir skuffet om han blir utelatt fra startoppstillingen.

- Jeg vil bare hjelpe laget mitt og få følelsen av å spille igjen, sa han nylig.

Som Liverpool-spiller ble Suárez toppscorer i Premier League med 31 mål forrige sesong.

Barca i førersetet

Før kveldens kamp har Barcelona kapret 22 av 24 mulige poeng. Real Madrid startet litt rufsete før de virkelig kom i siget. Nå ligger de tre poeng etter katalanerne, og Ronaldo kan bli den første som scorer på Claudio Bravo i årets La Liga.

Cristiano Ronaldo har vært tilnærmet ustoppelig god de siste ukene.

- Ronaldo er i enda bedre form enn Messi. Det er en av grunnene til at jeg tror vi vinner, sier klubbkaptein Iker Casillas.

Forrige sesong vant Barcelona begge El Clásico-oppgjørene i serien, men måtte se seg slått 1-2 i den spanske cupfinalen.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen