Maiken Caspersen Falla var utladet etter VM og klarte ikke å kvalifisere seg i Drammen onsdag.

Verdensmesteren slått ut i Drammen

Maiken Caspersen Falla forsvant ut i prologen i onsdagens sprintrenn i Drammen.

Av Anders Møllersen

Verdensmester Maiken Caspersen Falla klarte ikke å ta seg videre fra prologen under verdenscupsprinten i Drammen. Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske.

Falla, som har vunnet sprinten i Drammen tre år på rad, gikk 6,49 sekunder dårligere enn finske Krista Pärmäkoski og hadde kun fire løpere bak seg på resultatlista da hun gikk i mål onsdag.

– Det er kjemperart. Jeg skjønner ikke helt hva som skjer. Jeg skulle gjerne vært med og gått i dag, men jeg får bare ta med meg det som kommer i Holmenkollen i stedet, sa Falla.

– Jeg føler at jeg går ganske bra og synes jeg går bra på ski, så jeg skjønner ikke hva som skjer, la hun til.

Nummer 31

Trippelverdensmesteren fra Lahti raste nedover på resultatlista etter hvert som flere løpere gikk i mål, og finske Aino Kaisa Saarinen skjøv Falla ned på en 31.-plass. De 30 beste tok seg videre.

– Jeg har trent bra de siste dagene, og jeg er frisk og blid. Jeg vet bare at følelsen min er som den pleier å være. Jeg har tapt veldig mye nedover, kanskje jeg er litt feig. Jeg er veldig usikker, for jeg føler meg veldig bra. Det er lenge siden jeg har røket ut av prologen, sa Falla.

– Det var bra jeg ikke røk ut av VM-prologen. Dette er bare et verdenscuprenn. Jeg har gått mange bra verdenscuprenn, så jeg vet at jeg kan. Jeg får ta det videre med det, fortsatte hun.

Åtte norske videre

Pärmäkoski var raskest i prologen i Drammen, 0,57 sekunder foran Katja Visnar. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

Kathrine Rolsted Harsem ble nummer ni, mens Heidi Weng kom på plassen bak. Marit Bjørgen tok 23.-plassen, Anna Svendsen ble nummer 24, mens Mari Eide, Lotta Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous også tok seg videre. (NTB)