Sport

Verdenseneren ute av Wimbledon

På papiret hadde Simona Halep en enkel vei til 4. runde i Wimbledon-turneringen i tennis, men slik gikk det ikke i praksis. En taiwaner stoppet verdenseneren lørdag.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

De fleste trodde Hsieh Su-wei ville bli et lett offer for Halep. I stedet fortsatte stjernefallet på kvinnesiden i årets Wimbledon. Rumeneren, som gikk hele veien i Roland-Garros i mai, tapte 6-3, 4-6, 5-7.

Med nok en stjerne som feilet på gressteppet i London, er tsjekkiske Karolína Plísková nå den eneste topp-10-spilleren som er igjen i Grand Slam-turneringen.

Selv om Halep ledet 5-2 i tredje sett, presterte hun å rote bort overtaket og tapte til slutt kampen.

Barrierebryter

Hsieh hadde aldri slått Halep tidligere. Hun hadde heller ikke slått en spiller blant de ti beste, men lørdag brøt den taiwanske doublespesialisten barrierer på den store tennisscenen.

Halep vant første sett komfortabelt, men den taiwanske jenta nektet å gi opp. Hun overlevde et servebrudd på et kritisk tidspunkt i annet sett og vant 6-4. I tredje sett kom hun tilbake selv om det så helt håpløst ut.

– Det er første gang jeg slår en verdensener. Det føles helt fantastisk. Jeg lå under 2-5 i avgjørende sett, men publikum fikk meg til å kjempe videre, sa Hsieh.

Lett for Nadal

På herresiden tok verdensener Rafael Nadal seg greit videre i møtet med australske Alex de Minaur. Spanjolen vant med settsifrene 6-1, 6-2, 6-4. Kampen var over etter to timer.

– Det var en morsom kamp mot en spiller med mye energi. Jeg er glad for å være klar for 4. runde igjen, sa Nadal.

Med seieren er Nadal sikret å toppe ATP-rankingen i minst en uke til.

Også Juan Martin del Potro holdt seg til tre sett da han slo ut franske Benoît Paire. Argentina-stjernen vant med 6-4, 7-6 (7-4), 6-3. (NTB)

Mer fra Dagsavisen