Sport

Verdenscuphelgen 12.-14. februar på Lillehammer utgår

Verdenscuphelgen på Lillehammer i februar kan ikke bli arrangert som følge av regjeringens nye innreiseregler, bekrefter skipresident Erik Røste til NTB.

Natt til fredag innføres de strengeste innreisereglene siden 12. mars. I praksis blir grensen stengt for alle som ikke bor i Norge. Statsminister Erna Solberg bekreftet at idrettsutøvere ikke vil være unntatt de nye bestemmelsene.

– Nei, det er ikke laget åpning for at kulturpersonligheter eller idrettsutøvere eller andre får unntak fra disse reglene, sa statsminister Erna Solberg.

Skipresident Erik Røste bekrefter at verdenscuphelgen på Lillehammer ikke vil finne sted.

– Vi har akkurat fått beskjeden. Vi, som alle andre, må forholde oss til det regjeringen bestemmer. Konkret betyr det at verdenscuphelgen på Lillehammer nå vil utgå, sier Røste til NTB.

– Så er det fortsatt tid til de øvrige rennene. Nå er det stengt i to uker, så får vi se hva vurderingen er etter det, legger han til.

Det skulle etter planen arrangeres rundt 30 enkeltkonkurranser i verdenscupen i langrenn, hopp, kombinert og alpint i februar og mars. Det første skulle blitt arrangert i Lillehammer 12.–14. februar.

– Jeg som alle andre håper at tiltakene som innføres, får resultater så vi raskt som mulig kan åpne igjen. Men vi vil forholde oss til det regjeringen bestemmer, sier Røste.

Les også: Regjeringen stenger i praksis grensen i 14 dager

Mer fra Dagsavisen