VIF-trener Roy Johansen håper laget blir styrket i løpet av kvartfinalene. Her i aksjon i den siste seriekampen mot Stavanger.

Venter skadete nøkkelfolk tilbake

Skadete spillere er på vei tilbake for Vålerenga. Men kommer de tidsnok? VIF åpner med bortekamp i Askerhallen lørdag.

For fjerde år på rad møtes Frisk Asker og Vålerenga i kvartfinalene i NM-sluttspillet og moroa starter i Askerhallen lørdag ettermiddag.

- Er det en fordel at dere har hatt godt tak på dem i disse kvartfinalene, Roy Johansen?

- Vi vet i hvert fall hva vi er i stand til når vi treffer, men de aller fleste kampene mot Frisk har vært jevne denne sesongen. Jeg tror i grunnen alle kampene i sluttspillet blir ganske jevne, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

Spillere tilbake

Frisk Asker havnet på plassen foran Vålerenga på tabellen, et VIF som hadde en nedadgående kurve på slutten av seriespillet, noe treneren mener skyldes skader og manglende bredde i stallen.

- Dette har vi vært klar over. Nå håper vi at vi kan få tilbake både Morten Ask og Brede Czisar i løpet av kampene mot Frisk. Vi får se hvor fort det skjer, sier Johansen, som etter lørdagens oppgjør får Frisk Asker på besøk i Furuset Forum mandag kveld.

I fjor vant Vålerenga 4-2 i kamper i tilsvarende kvartfinale, men mye is er smeltet siden den sesongen. Ja, hele Jordal amfi er til og med borte. Da stoppet det i semifinalene mot Lørenskog for VIF. Mange holder Lørenskog som favoritt til å ta NM-tittelen i år.

Frisk best i serien

Frisk Asker har vunnet tre av fem kamper i seriespillet mot VIF. Den mest minneverdige seieren kom i Vålerengas avskjedskamp med Jordal amfi 7. januar. Igjen hadde VIF problemer med å få uttelling på sjansene. Det fikk vi også se i den ellers brukbare bortekampen mot Stavanger Oilers i siste serierunde (tap 3-5 etter to sene Oilers-mål.)

- Det har vi jobbet mye med, men vårt kjennetegn er fortsatt knallhardt arbeid. Det er der vi alltid kan matche mostanderen, sier Johansen, som mener to av Norges beste keepere møtes i denne kvartfinalen. 

Og nettopp Nicklas Dahlberg var kanskje Frisks fremste matchvinner i avskjedskampen på Jordal. Men Vålerengas Steffen Søberg er på samme nivå når han finner flyten.

Kvartfinalene spilles best av sju kamper. Den første mellom Frisk Asker og Vålerenga sendes på TV 2 Zebra lørdag klokka 18.00.

Øvrige kamper: Stavanger Oilers - Stjernen, Lørenskog - Lillehammer og Storhamar - Sparta.